X

Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Τι επικαλέστηκε ο ίδιος και οι συνήγοροι του. Παρούσα στο δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ant1news

 

Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε  ο Άκης Τσοχατζόπουλος, λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Οι συνήγοροί του επικαλέστηκαν λόγους υγείας, τονίζοντας ότι ο πρώην Υπουργός διανύει το 77ο έτος της ηλικίας του και αντιμετωπίζει σοβαρά ιατρικά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο της ζωή του.

Στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης 20 ετών που του έχει επιβληθεί από το Πρωτοβάθμιο δικαστήριο υποστηρίζουν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων, ενώ η έκτιση της ποινής του θα μπορούσε να γίνει με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι).

Ο Άκης Τσοζατζόπουλος εκτός από τους λόγους υγείας έθεσε και ζήτημα ασφαλούς διαμονής στις Φυλακές Κορυδαλλού.

"Είμαι παντελώς αθώος", είπε απευθυνόμενος στην έδρα. "Σας θέτουμε ένα αίτημα υγείας και των συνθηκών εγκλεισμού. Με ευθύνη του κράτους θα έπρεπε να εποπτεύονται οι συνθήκες που υπάρχουν στις Φυλακές. Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει. Δεν υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας για κάποιους, ενώ για άλλους υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση.

Υπάρχουν συνθήκες μειωμένης ασφάλειας, δεν υπάρχει καμία εγγύηση από τις φυλακές. Σήμερα συνέβη ένα ακόμα επεισόδιο, πήγα στους γιατρούς να πάρω βεβαιώσεις και όταν γύρισα είχε φύγει η κλούβα. Έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, κακομεταχείριση όπως πριν λίγες εβδομάδες, μπαίνουν σε κίνδυνο άνθρωποι και η ζωή τους".

Ο συνήγορός του Γιάννης Παγορόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην Υπουργός: "Έχει σοβαρά ιατρικά θέματα, πάνω από όλα έχει φτάσει πλέον φτάσει στο σημείο εκείνο που οι σωματικές αντοχές τον εγκαταλείπουν. Υπήρξαμε μάρτυρες επεισοδίων που κατατείνουν σε μια ουσιαστική απαξία, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Εάν το δικαστήριο αποφανθεί πολλούς μήνες μετά ενδεχομένως να διακυβεύεται και η ίδια η ζωή του. Είναι δυνατός στην ψυχή, αλλά οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν. Να σταθείτε με επιείκεια, να έχει το χρονικό περιθώριο να προλάβει να ζήσει με το παιδί του, που τον θυμάται μόνο πίσω από τα κάγκελα”. 

"Αυτός ο άνθρωπος πιστεύω ακράδαντα πως είναι άξιος κάθε επιείκειας", τόνισε στο δικαστήριο ο έτερος συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής. Πρόσθεσε δε, πως παρά το γεγονός ότι στο προηγούμενο αίτημα κρίθηκε πως ο πρώην Υπουργός είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού δεν δύναται να διατελέσει εκ νέου Υπουργός για να διαπράξει τα φερόμενα αδικήματα.

Στο δικαστήριο ήταν παρούσα τόσο η Βίκυ Σταμάτη όσο και η κόρη του πρώην Υπουργού Αρετή.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφανθεί επί του αιτήματος αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το στάδιο των απολογιών με πρώτον τον Άκη Τσοχατζόπουλο.