X

Εμμένει ο Ιατροδικαστής ότι η Άννυ τεμαχίστηκε ζωντανή

Με ποια επιχειρήματα αντικρούει ο πατέρας και ύποπτος για τη δολοφονία της 4χρονης. Φρίκη προκαλούν οι περιγραφές στο δικαστήριο.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Την βεβαιότητά του ότι η τετράχρονη Άννυ τεμαχίστηκε εν ζωή επανέλαβε στο δικαστήριο ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν χρησιμοποιήθηκε μαχαίρι ή πριόνι, χωρίς να μπορεί να το αποκλείσει.

Τα όσα υποστήριξε προκάλεσαν την έκρηξη του συνηγόρου υπεράσπισης του πάτερα του άτυχου κοριτσιού, ο οποίος αμφισβήτησε έντονα την έκθεση του ιατροδικαστή

Συνήγορος Υπεράσπισης: Έχουμε εδώ τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής και μας λέει πράγματα που αποτελούν προσβολή της λογικής

Ιατροδικαστής: Είστε ανάγωγος

Συνήγορος Υπεράσπισης: Τα λεγόμενά σας σάς εκθέτουν

Ο Ν.Καρακούκης επανέλαβε στο δικαστήριο ότι το αίμα εκτινάσσεται λόγω της πίεσης, όταν το θύμα είναι ζωντανό και ως εκ τούτου τεκμαίρεται ότι η Άννυ βρισκόταν εν ζωή.

"Υπάρχει τοπογραφική συνάφεια συνεχών διάσπαρτων κηλίδων. Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες προέρχονται από εκτόξευση αίματος. Ο νεκρός δεν έχει ούτε κυκλοφορία ούτε πίεση . Αν δεν δεχθεί κανείς την άποψη τη δική μου θα πρέπει να εξηγήσει πώς βρεθήκαν οι κηλίδες.

Εμμένω σε αυτό που είπα: Εν ζωή έγινε ο τεμαχισμός, πιστεύω με μαχαίρι ίσως και με πριόνι

Ο πατέρας της Άννυς επιχείρησε να δώσει τη δική του εξήγηση για το πώς βρέθηκαν κηλίδες αίματος της κόρης του. Υποστήριξε ότι το αίμα προήλθε από προγενέστερο τραυματισμό του παιδιού. "Το παιδί μπήκε μπάνιο, έπεσε και ράγισε τη μύτη του και βγήκε στο διάδρομο. Οι κηλίδες είναι από τότε", ανέφερε στο δικαστήριο.

Νωρίτερα ο ειδικός πραγματογνώμονας της Αστυνομίας που συνέταξε το πόρισμα των αναλύσεων στα δείγματα αίματος και γενετικού υλικού που βρέθηκαν στο υπόγειο-«κολαστήριο» της Μιχαήλ Βόδα κατέθεσε ότι το αίμα της Άννυς βρέθηκε σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Συνολικά 23 κηλίδες ταυτοποιήθηκαν σε τοίχους, σε αρμό πλακιδίων, σε σοβατεπί, ακόμα και σε πάπλωμα.

Αίσθηση προκάλεσε η διαπίστωση ότι σε κηλίδα αίματος της Άννυς εντοπίστηκε και γενετικό υλικό του "Νικολάϊ" του φίλου πατέρα της μικρής, ο οποίος κατηγορείται για το φριχτό έγκλημα, αλλά και ενός ακόμα αγνώστου ατόμου. Μάλιστα, γενετικό υλικό που δεν έχει ταυτοποιηθεί σε ποιον ανήκει έχει βρεθεί σε ακόμα δύο σημεία του σπιτιού, χωρίς ωστόσο οι αναλύσεις των εργαστηρίων να καταλήγουν με βεβαιότητα αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.