X

Προκαταρκτική εξέταση για τα χημικά στη διαδήλωση των συνταξιούχων

Κατακραυγή για την ρίψη χημικών σε συνταξιούχους. Απαγόρευση των δακρυγόνων σε διαδηλώσεις. Έρευνα ζήτησε και ο Νίκος Τόσκας.

Ant1news

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με τη χρήση χημικών που έκαναν το πρωί άνδρες των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων, στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Νωρίτερα, ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό, ενώ ανακοινώθηκε και η απαγόρευση εφεξής της ρίψης δακρυγόνων σε πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων.

Με την ανακοίνωση, σχεδόν δύο ώρες μετά την ένταση στην Ηρώδου Αττικού και την χρήση χημικών κατά των ηλικιωμένων, πολλοί εκ των οπόιων αντιμετώπισαν προβλήματα αναπνοής, ο Νίκος Τόσκας ανακοίνωσε ότι όχι ο ίδιος αλλά "το Υπουργείο αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη" για όσα διαδραματίστηκαν.

Τα επεισόδια με τους συνταξιούχος σημειώθηκαν λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν οι συνταξιούχοι που έκαναν πορεία από την πλατεία Κοτζιά έφτασαν κοντά στο Μαξίμου και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να περάσουν.

Οι συνταξιούχοι έπιασαν και κουνούσαν την κλούβα της αστυνομίας, φωνάζοντας συνθήματα και οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν με χρήση δακρυγόνων. Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και ζητούσαν να περάσει αντιπροσωπεία τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Πρωθυπουργό, στον οποίο ρίχνει όλη την ευθύνη εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, βάζοντας στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα παρά την «ανάληψη ευθύνης» από τον Νίκο Τόσκα.

Ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, αφού επιτίθεται στον Νίκο Τόσκα, λέγοντας ότι «έχει εθιστεί στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον αποκηρύσσουν συχνά», θέτοντας ζήτημα φερεγγυότητας της πολιτικής του, σημειώνει ότι «στους καπνούς των χημικών έξω από το περίκλειστο με κλούβες Μέγαρο Μαξίμου, εναντίον των συνταξιούχων, χάνεται και το τελευταίο αφήγημα περί κοινωνικής ευαισθησίας της «πρώτης φοράς Αριστερά» και «Προστασίας του Πολίτη».