X

Απαθής στην απολογία της η μητέρα της Άννυ

Μόνο μία φορά έκλαψε η μητέρα της 4χρονης κατά την κυνική ομολογία της. «Αγαπούσε το παιδί, ποτέ δεν ήταν βίαιος», κατέθεσε η Μπορίσοβα.

Ant1news

 Της Λίας Κοντοπούλου

«Ποτέ δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος σε κατάσταση να φαίνεται σαν τοξικομανής, δεν είχε κανένα πρόβλημα, δεν τον είχα δει ποτέ χάλια. Το παιδί το αγαπούσε, δεν ήταν βίαιος» υποστήριξε στην απολογία της η μητέρα της τετράχρονης Άννυ για τον σύντροφό της Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ή «Σαββα».

Η Δημητρίνα Μπορισόβα, η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για ψευδορκία σκιαγράφησε στο δικαστήριο το προφίλ του πατέρα της Άννυ, για τον οποίο ουδέποτε είχε αντιληφθεί ότι θα μπορούσε να είναι βίαιος ή επικίνδυνος. Χωρίς να τον αποκαλέσει ποτέ με το όνομά του, αναφέροντάς τον μόνο ως «κατηγορούμενο» η μητέρα της Άννυ περιέγραψε πώς έμαθε από τον ίδιο ότι η κόρη τους χάθηκε, όταν εκείνη γύρισε από ταξίδι.

«Μου είπε να πάρουμε το παιδί την επόμενη μέρα για να μείνουμε μόνοι μας. Μου είπε να ηρεμήσω πρώτα, να πιω ένα ποτήρι ουίσκι και μετά να μου πει τι συνέβη. Άρχισε να κοκκινίζει. Μου είπε ότι ξύπνησε στις 9 το πρωί, η πόρτα ήταν ανοιχτή και ότι το παιδί δεν ήταν μέσα. Μου φάνηκε πολύ ξαφνικό, το παιδί εξαφανίστηκε από αυτόν. Άρχισε να ανησυχεί και αυτός. Μου είπε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται.

Άρχισε να μου λέει ότι το παιδί το είδε στην τηλεόραση, ότι κάποιος το βρήκε και το πήγε κάπου αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει πού.

Μου πρότεινε να  πάμε στη Βουλγαρία, να ενημερώσουμε τη μάνα και τον αδελφό μου.

Εγώ έμεινα στο ξενοδοχείο και έψαχνα στο ίντερνετ για εξαφανισμένα παιδιά βρήκα το Χαμόγελο του Παιδιού. Πήρα ένα μαχαίρι και πήγα να καρφωθώ.

Όταν γύρισα στην Ελλάδα,  μου έλεγε να προσέχω τι θα πω, ότι θα μου πάρουν το παιδί με τη δουλειά που κάνω.

Πήγα στο Χαμόγελο και μου είπαν να πάω στο πρώτο αστυνομικό τμήμα που θα βρω και να το αναφέρω. Πίστευα ότι το παιδί θα βρεθεί, δεν ήθελα να μου πάρουν το παιδί.

 

Πήγα στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα, είδα ότι έλειπαν οι ραφιέρες, η τηλεόραση, το play station, το dvd. Μου είπε ότι τα πήγε στους δικούς του».

Όπως είπε η μητέρα της Άννυ, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κάτι κακό είχε συμβεί στο παιδί, ούτε μπορούσε να πιστέψει ότι ο πατέρας της την είχε σκοτώσει:

Κατηγορούμενη: Στη Αστυνομία μου είπαν «ο σύντροφός σας σκότωσε το παιδί». Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι μπορεί να το έσπρωξε, να το χτύπησε και το παιδί να έπεσε κάτω

Πρόεδρος: Σήμερα τι πιστεύετε, ποια είναι η αιτία;

Κατηγορουμένη: Δεν πάει κάπου το μυαλό μου.

Χωρίς να χάσει σχεδόν καθόλου την ψυχραιμία της η Δημητρίνα Μπορισόβα άρχισε να εξιστορεί στο δικαστήριο πώς γνώρισε τον σύντροφό της, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον φίλο του Νικολάι ότι σκότωσαν και τεμάχισαν το άτυχο κορίτσι. Έσπασε μόνο τη στιγμή που ανέφερε στο δικαστήριο ότι ήθελε να πάρει το παιδί και να ζήσουν στη Γερμανία με έναν Γερμανό φίλο της που ήθελε να την παντρευτεί και τη βοηθούσε οικονομικά.

«Από τότε που γνώρισα τον κατηγορούμενο τον Νοέμβριο του 2009 ήμουν στα πρώτα στάδια στη δουλειά που έκανα. Είχαμε σχέση μετά και έμεινα έγκυος.

Αγχώθηκα, ήταν ξαφνικό για μένα, δεν το περίμενα.

Δεν συζητήσαμε κάτι τότε, με τη μάνα του το συζήτησε και μου είπε ότι είναι καλύτερα να το ρίξω το παιδί. Όμως, αποφάσισα να το κρατήσω, το ήθελα το παιδί.

 

Το είπα στον κατηγορούμενο αυτό, δεν είπε τίποτα.

Γέννησα το παιδί και ζούσα στη Βουλγαρία μέχρι που έγινε 8 μηνών. Μετά αποφάσισα να πάω στη Γερμανία. Έστελνα λεφτά στους δικούς μου και στο παιδί. Μετά ήρθε ο πρώτος κατηγορούμενος στη Γερμανία και γνώρισα τον Γερμανό, που ήθελε να με βοηθήσει να σταματήσω αυτό το επάγγελμα. Γύρισα στην Ελλάδα και ξανάρχισα τη δουλειά και συνέχισα να στέλνω λεφτά.

Το παιδί το πήρε ο πρώτος κατηγορούμενος γιατί ήταν πολλά τα έξοδα.

13-14 Φεβρουαρίου του 2015 το έφερα στην Ελλάδα. Ήθελα να την πάω διακοπές το καλοκαίρι. Είχα βγάλει χαρτιά για να την πάρω στη Γερμανία. Πήγα στη Γερμανία να πάρω χρήματα από το Γερμανό. Την είχα στο σπίτι μου αλλά δεν μπορούσα να την χαρώ... (Κλαίει) Στη Γερμανία πίστευα ότι θα μπορούσα, θα με παντρευόταν.

20 Μαρτίου 2015 συμφωνήσαμε με τον κατηγορούμενο να την προσέχει. Τη ρωτούσα αν είχε παράπονο από τον μπαμπά της και δεν είχε ποτέ».

Η μητέρα της Άννυ υποστήριξε ότι γνώριζε πως ο σύντροφός της έκανε χρήση ναρκωτικών, ωστόσο δεν τον είχε δει ποτέ ούτε είχε κάνει χρήση μπροστά στο παιδί, ούτε ποτέ του είχε φερθεί βίαια. Η ίδια του έδινε χρήματα, χωρίς να γνωρίζει αν αγόραζε ναρκωτικά, όμως ήξερε ότι έπαιζε τζόγο.

Κατηγορούμενη: Ήξερα ότι ο κατηγορούμενος έκανε ναρκωτικά, αλλά ποτέ μπροστά στο παιδί. Ούτε μπροστά μου το έχω δει ήξερα μόνο για κάνναβη και καπνιστή ηρωίνη. Για όλα τα άλλα δεν γνωρίζω. Το παιδί δεν ήταν κακοποιημένο ποτέ. Δεν είχε γίνει κάτι περίεργο.

Ποτέ δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος σε κατάσταση να φαίνεται σαν τοξικομανής, δεν είχε κανένα πρόβλημα, δεν τον είχα δει ποτέ χάλια.

Πρόεδρος: Εργαζόταν κάπου;

Κατηγορούμενη: Κάτι έκανε, σερβιτόρος ή στο παζάρι. Μετά το σταμάτησε.

Πρόεδρος: Από τον Ιανουάριο του  2010 μέχρι τη σύλληψή του δεν είχε δουλέψει ποτέ;

Κατηγορούμενη: Ποτέ, μόνο στη Γερμανία

Πρόεδρος: Αυτό που έχει πει στην ανακρίτρια ότι πήγαινε με άνδρες για χρήματα, ισχύει;

Κατηγορούμενη: Ναι, μου το είπε ένας που ήταν μάρτυρας και εδώ

Πρόεδρος: Είχε βάλει και αγγελία στο ίντερνετ;

Κατηγορούμενη: Αυτό δεν μου το είπε

Πρόεδρος: Λεφτά δικά του είχε;

Κατηγορούμενη: Δεν ξέρω, δεν τον είχα δει

Πρόεδρος: Όλα τα έξοδα τα καλύπτατε εσείς;

 

Κατηγορούμενη: Ναι

Πρόεδρος: Δεν σας ενοχλούσε αυτό, να συζείτε με έναν άνθρωπο που είχε σχέσεις επί πληρωμή;

Κατηγορούμενη: Όχι, δεν το ήξερα, δεν θυμάμαι. Είχε κολλήσει με τον τζόγο, έπαιζε 200 ευρώ το μήνα

Πρόεδρος: Σας ζητούσε χρήματα για ναρκωτικά;

Κατηγορούμενη: 10 με 15 ευρώ του άφηνα κάθε μέρα, αλλά για τα έξοδά του γενικά. Από τότε που ήρθε η Άννυ άφηνα περίπου 50 ευρώ, γιατί έπαιρνε φαγητό από έξω

Πρόεδρος: Ξέρατε πόσα πήγαιναν στην Άννυ;

Κατηγορούμενη: Όχι, έβλεπα όμως ότι αγόραζε γάλα και τρόφιμα για το παιδί.

Πρόεδρος: Σας έδινε την εικόνα χρήστη ναρκωτικών ή να έχει στερητικό σύνδρομο;

Κατηγορούμενη: Όχι, μόνο αλουμινόχαρτο είχα δει από τα σύνεργα. Φάρμακα ή χάπια δεν είχα δει ποτέ. Μόνο για κάνναβη ήξερα και για ηρωίνη. Δεν ξέρω αν έκανε χρήση σε καθημερινή βάση ή τι ποσότητες έπαιρνε. Ο ίδιος άνθρωπος που ήταν όταν έμπαινε στο δωμάτιο,  ο ίδιος ήταν και μετά.

Πρόεδρος: Έκανε χρήση μαζί με τον  Νικολάι παρουσία της κόρης σας;

Κατηγορούμενη: Όχι

Πρόεδρος: Αν είχαν σχέση μεταξύ τους το ξέρατε;

Κατηγορούμενη: Όχι από την τηλεόραση ό,τι έμαθα μετά. Ο κατηγορούμενος μου είχε πει ότι ο Νικολάι συνευρισκόταν με άνδρες με ραντεβού.

Πρόεδρος: Αποκλείεται να συνευρίσκονταν μεταξύ τους;

Κατηγορούμενη: Όχι, δεν το σκεφτόμουν τότε.

Μόνο μία φορά ο σύντροφός της είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά υποστήριξε η νεαρή γυναίκα στην απολογία της. Ήταν λίγες εβδομάδες πριν από τη μοιραία βραδιά, όταν ο πατέρας της Άννυ την είχε χτυπήσει.

Πρόεδρος: Σας έχει χτυπήσει;

Κατηγορούμενη: Ναι, μια φορά 9 Μαρτίου 2015. Ήμουν στη δουλειά, ξαφνικά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να τσακιστώ να πάω στο σπίτι. Ήταν νευριασμένος. Το παιδί κοιμόταν μέσα στο σπίτι, αυτός είχε βγει στο χολ της πολυκατοικίας. Άρχισε να φωνάζει, «πώς μιλάς έτσι» και μου έλεγε και φώναζε  να μπω μέσα. Δεν ήθελα να μπω, για να μην ξυπνήσει το παιδί. Τότε με χτύπησε.

Μετά από δυο μέρες μου είπε για το Facebook, ότι είχε διαβάσει κάποια μηνύματα.

 

Μίλαγα με έναν πελάτη μου, δεν θυμάμαι τι λέγαμε.

Πρόεδρος: Αφού ήξερε τη δουλειά σας,  μήπως ήταν παράλληλη σχέση;

Κατηγορούμενη: Όχι, δεν ήταν

Πρόεδρος: Σας έχει χτυπήσει ξανά;

Κατηγορούμενη: Όχι, μόνο φώναζε.

Η μητέρα του παιδιού στην απολογία της είπε προς το δικαστήριο «ποτέ δεν ήθελα να συμβεί κάτι κακό στην Άννυ, θα έδινα και τη ζωή μου γι’αυτό το παιδί»

Η απολογία της μητέρας της 4χρονης ολοκληρώθηκε και η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των υπόλοιπων κατηγορουμένων.