X

“Φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής”

Η κατάθεση της αστυνομικού που προσήγαγε τους “6”, οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Ant1news


Την ενδυματολογική ταύτιση με τη Χρυσή Αυγή δύο εκ των έξι συλληφθέντων για την υπόθεση της επίθεσης στο σπίτι των Αιγυπτίων αλιεργατών τον Ιούνιο του 2012 υπογράμμισε η αστυνομικός, η οποία ξεκίνησε να καταθέτει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Όπως είπε η αστυνομικός Ευαγγελία Πολυχρονίδου, το επίμαχο βράδυ έλαβαν σήμα για  επίθεση σε «βάρος αλλοδαπών» από δικυκλιστές «πιθανόν από άτομα της Χρυσής Αυγής».

Πρόσθεσε πως στη λεωφόρο Σαλαμίνας, εντόπισαν πέντε άντρες και μία ανήλικη, με δίκυκλα, ντυμένους με σκουρόχρωμα ρούχα «και δύο εξ’ αυτών φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής». Τους προσήγαγαν μέσα σε τρία περιπολικά, στο Τμήμα Κερατσινίου. Οι “6”  «ήταν συνεργάσιμοι» και υποστήριξαν πως προηγουμένως ήταν σε μία καφετέρια στα Καραβάκια Περάματος. Η κατάθεση της αστυνομικού θα συνεχιστεί την Πέμπτη

Ολοκληρώθηκε, εν τω μεταξυ, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η κατάθεση του Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, εν μέσω εντάσεων από την πλευρά της υπεράσπισης, η οποία μάλιστα αιτήθηκε να κρατηθεί και να διωχθεί ο αλιεργάτης για ψευδορκία. Το αίτημα απερρίφθη από το δικαστήριο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εντόπισαν σημεία της κατάθεσης του Αιγύπτιου, που, κατά την εκτίμησή τους, αποδεικνύουν πως ψεύδεται, ενώ ανέφεραν πως σε αρχικές του καταθέσεις δεν είχε προσδιορίσει τους δράστες ως «Χρυσή Αυγή». Υποστήριξαν επίσης, πως από τις απαντήσεις του μάρτυρα προέκυψε, ότι έχει δώσει μία κατάθεση ένα χρόνο μετά την βίαιη επίθεση που είχαν δεχθεί στο σπίτι τους, η οποία κατά τους εκπροσώπους των κατηγορουμένων, δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Ζήτησαν να ερευνηθεί αν όντως ο αλιεργάτης έδωσε και πού, δεύτερη κατάθεση.