X

Έρευνα για την υποκλοπή της αλληλογραφίας Αντιπροέδρου του ΣτΕ

Προκαταρκτική εξέταση για το πώς διέρρευσε η ηλεκτρονική αλληλογραφία. Σε εξέλιξη και πειθαρχική έρευνα σε βάρος του δικαστή. Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ant1news

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, να αναζητήσει τους υπευθύνους της υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ανώτατου δικαστή, μέρος της οποίας δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα.

Πηγές διευκρινίζουν ότι η διερεύνηση δεν αφορά σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο των μηνυμάτων, αλλά τον τρόπο με τον οποίο διέρρευσαν τα mail.

Άλλωστε, βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ανώτατου δικαστή, ο οποίος μετέχει στη Σύνθεση της Ολομέλειας και φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να είχε δείξει "ενδιαφέρον" στο παρελθόν για σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Δημοσιεύματα έστειλε στον Άρειο Πάγο ο Παρασκευόπουλος

Από πλευράς του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες.

Με αίτηση του προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζητά να διερευνηθεί από την Αρχή εάν υπήρξε παράνομη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κάνοντας αναφορά σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή.