X

Διπλή παρέμβαση προς τη δικαιοσύνη για την υποκλοπή της αλληλογραφίας μέλος του ΣτΕ

Θύελλα αντιδράσεων από τον πολιτικό, αλλά και τον δικαστικό κόσμο, έχει προκαλέσει το δημοσίευμα εφημερίδας.

Ant1news

Η οργισμένη αντίδραση του δικαστικού κόσμου, αλλά και η καταδίκη από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου της δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων, αλλά και του ονόματος, από την εφημερίδα «Αυγή», συμβούλου της Επικρατείας, προκάλεσε διπλή παρέμβαση προς τη δικαιοσύνη.

Η εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Νικολάου Παρασκευόπουλου, για την διενέργεια έρευνας σχετικά με την παραβίαση και ανακοίνωση προσωπικών δεδομένων, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, και  παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας, διαβιβάστηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά, ο οποίος θα διενεργήσει την σχετική κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του επίμαχου δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά, να αναζητήσει τους υπευθύνους της υποκλοπής της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ανώτατου δικαστή, μέρος της οποίας δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα.

Θύελλα αντιδράσεων

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ αποστάσεις κράτησαν και κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή τόνισε, «ποτέ δεν είχαμε φαινόμενα που αποσκοπούσαν στη φυσική εξόντωση όποιου αντιστέκεται. ‘Έπρεπε να προκαλεί και τα δικά σας αντανακλαστικά το ότι η «Αυγή» δημοσιοποιεί προσωπικά στοιχεία δικαστή».

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπογράμμισε ότι, «υφέρπει ο εκβιασμός και η ανομία».

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο, χωρίς όμως να κατονομάσει την εφημερίδα, «είναι ανήθικο αυτή τη στιγμή τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουμε με πτυχές από την προσωπική ζωή οποιουδήποτε».

Αποστάσεις από την «Αυγή» κράτησε και ο Γιώργος Κυρίτσης λέγοντας πως, «εμένα μου κάνει κακή εντύπωση γενικά και η δημοσιοποίηση από αστυνομία και αρχές, φωτογραφιών και στοιχείων…».

Την ίδια ώρα με αίτηση του προς την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θοδωρής Παπαθεοδώρου, ζήτησε να διερευνηθεί εαν υπήρξε παράνομη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του συμβούλου της επικρατείας.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ», έκανε λόγο για άμεσο εκβιασμό και δήλωσε ότι, «δεν έχει ακολουθηθεί ποτέ ξανά τέτοια μεθόδευση σε βάρος ανωτάτου δικαστικού».