X

Δίκη Χρυσής Αυγής: “οι απειλές συνεχίζονται στα ναυπηγεία”

“Δουλεμπορικό το σωματείο της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη του Περάματος”, κατέθεσε ο συνδικαλιστής Πουλικόγιαννης.

Ant1news


Εν μέσω διαξιφισμών και έντονων αντιπαραθέσεων συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου 2013.

Εκνευρισμό στην Έδρα προκάλεσε την Τρίτη και η παρέμβαση του … κοινού της ΧΑ που απάντησε εν χορώ  «ο Στάλιν και ο Μάο», σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής για το «ποιος αιματοκύλισε την ανθρωπότητα»

Η Αστυνομία, εν τω μεταξύ, εφάρμοσε νέο σχεδιασμό, ώστε να μην έρχονται σε επαφή οι δύο πλευρές, μετά τα επεισόδια που έγιναν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Διαχώρισε τις εισόδους για τους Χρυσαυγίτες και τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη.  

Ο κ. Πουλικόγιαννης χαρακτήρισε «δουλεμπορικό» το σωματείο της Χρυσής Αυγής στα ναυπηγεία καθώς εξασφαλίζει στους εργολάβους φτηνή και ανασφάλιστη εργασία «εξαθλιωμένων».

«Οι απειλές συνεχίζονται»

 Επανέλαβε ότι η επίθεση του τάγματος εφόδου σε βάρος του, ήταν απολύτως στοχευμένη, με απώτερο στόχο τον έλεγχο της Ζώνης: «Η επίθεση δεν αφορούσε εμάς, αφορούσε το πώς θα αλλάξει, πώς θα λειτουργεί η Ζώνη με βάση όσα συμφωνήθηκαν». Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά : «Δεν ξέρω ποιά θα ήταν η συνέχεια αν δεν είχε πάρει η υπόθεση αυτήν την διάσταση, γιατί οι απειλές, ακόμη και σήμερα, συνεχίζονται».

 

Παράλληλα , απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στον Παύλο Φύσσα ο οποίος «ήταν ένα τρομερό παιδί». Όπως είπε, τον γνώριζε, καθώς ο μουσικός είχε δουλέψει στα ναυπηγεία και ήταν μέλος του συνδικάτου.

«Δυστυχώς είχε δουλέψει με κάποιους από αυτούς που εμπλέκονται στην δολοφονία του. Ήταν ένα τρομερό παιδί και στην δουλειά και στις παρέες. Δεν δημιουργούσε προβλήματα, ήταν γελαστός, είχε κοινωνική ευαισθησία, χιούμορ, σκάρωνε στιχάκια και στην δουλειά επάνω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλικόγιαννης και αποκάλυψε πως ο γιατρός που είχε παραλάβει το άψυχο σώμα του Φύσσα, του είχε πει για τον δράστη του μαχαιρώματος «ή αυτός που το έκανε το έχει ξανακάνει ή έχει εκπαιδευτεί ειδικά για αυτό το πράγμα».

«Αδρανείς οι αστυνομικοί το βράδυ της επίθεσης»

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή του ΚΚΕ, η επίθεση που δέχθηκαν από την ομάδα των χρυσαυγιτών ήταν οργανωμένο σχέδιο, για το οποίο «έγινε προετοιμασία και υπήρχε ετοιμότητα, ενώ για την υλοποίηση του απαιτείται εκπαίδευση». Αναφερόμενος στα ειδικά κατασκευασμένα στυλιάρια με τα οποία τους επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες, ο κ. Πουλικόγιαννης είπε: «Αυτά τα εργαλεία εγώ τα χαρακτηρίζω φονικά, με προορισμό να κάνουν ζημιά, είτε σε άψυχα, είτε σε έμψυχα. Όταν σηκώνεται ένα τέτοιο εργαλείο και πέφτει στο κεφάλι...αφαιρεί ζωή».

Ο μάρτυρας, κατά την εξέτασή του από την πολιτική αγωγή, υποστήριξε πως οι αστυνομικοί παρέμειναν αδρανείς το βράδυ της επίθεσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπήρχε αίσθημα ατιμωρησίας από την πλευρά των δραστών, γιατί οι αστυνομικοί δεν είχαν διάθεση να τιμωρήσουν κανέναν. Έχω ζητήσει να διερευνηθεί αυτό γιατί μου έκανε εντύπωση».

 

Τα μηνύματα του Μιχαλολιάκου

Ταυτοχρόνως, αναφέρθηκε στο κλίμα εκείνης της περιόδου, κάνοντας λόγο για κλιμακούμενες επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή, σε μία λογική ισχυροποίησής της, τονίζοντας παράλληλα τις δηλώσεις επιδοκιμασίας των ταγμάτων εφόδου από τον κατηγορούμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο: «Έχουμε την επίθεση στο Πέραμα, έχουμε τον Μελιγαλά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκείνη την περίοδο. Κυριαρχούσε η αντίληψη, όσο βαράμε παίρνουμε ποσοστά». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μάλιστα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα μηνύματα που έστελνε ο Μιχαλολιάκος και έχουν δημοσιοποιηθεί σε στελέχη της οργάνωσης, όπως ένα που αναφέρεται σε τάγμα εφόδου, χρησιμοποιώντας την γερμανική γλώσσα και το οποίο επαινεί την ομάδα που επιτέθηκε στα μέλη του ΠΑΜΕ, λέγοντας «ν' αγιάσουν τα χεράκια σας».