X

Ελεύθεροι Σακκάς - Σεϊσίδης για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα”

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες και παρά την απόφαση, επέστρεψαν στις φυλακές καθώς κρατούνται για άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ant1news

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, για την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», οι Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς.

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες και παρά την απόφαση, επέστρεψαν στις φυλακές καθώς κρατούνται για άλλες αξιόποινες πράξεις.

«Η μη προφυλάκισή του ήταν απόλυτα αναμενόμενη εξαιτίας της ανυπαρξίας όχι αποδείξεων μόνο, αλλά στοιχειωδών έστω ενδείξεων εναντίον του και το αντίθετο θα υπερέβαινε τα όρια του δικαστικού σκανδάλου. Νωρίτερα παρόμοια κρίση επιφυλάχθηκε και στον Κώστα Σακκά», τόνισε ο δικηγόρος του Μάριου Σεϊσίδη.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «η επιμονή του Εφέτη Ανακριτή στην πρόοδο της διαδικασίας επεξεργασίας του ληφθέντος με βία γενετικού υλικού παρά την εκκρεμότητα της ένστασης και την έλλειψη συγκεκριμένης επείγουσας ανακριτικής ανάγκης αποτελεί συνέχιση της αυθαιρεσίας και γεννά ποικίλλες σοβαρές ανησυχίες για τις σκοπιμότητες των διωκτικών αρχών εναντίον του Σεϊσίδη και την δυνατότητά τους να πλοηγούν την ανακριτική διαδικασία και να παραβιάζουν συνταγματικά και δικονομικά δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τους είχαν εντοπιστεί τυχαία από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στον περιφερειακό της Σπάρτης στις 4 Αυγούστου και είχαν συλληφθεί μετά από καταδίωξη.

Ο Μάριος Σεϊσίδης που αναζητείτο από το 2006 για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην ομάδα των επονομαζόμενων «Ληστών του Διστόμου», που την περίοδο 2013-2015 διέπραξε πάνω από εννέα ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών κυρίως της περιφέρειας. Σε ότι αφορά τον Κώστα Σακκά, εκκρεμούσε σε βάρος του ποινή φυλάκισης 16 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».