X

Δεν εκδίδονται 3 από τους 8 Τούρκους που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα

Να μην εκδοθούν στην Τουρκία αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών. Την Τρίτη εκδικάζεται το αίτημα για άλλους τρεις Τούρκους στρατιωτικούς. Πώς αντέδρασε η Άγκυρα.

Ant1news

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι τρεις από τους συνολικά οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν φθάσει στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, το περασμένο καλοκαίρι.

Οι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοσή τους, τότε διατρέχει κίνδυνο η ίδια τους η ζωή.

Ακόμη και η αρμόδια εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της μη έκδοσής τους. Έτσι το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών, αποδεχόμενο τα επιχειρήματα που προέβαλαν οι τρεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αύριο, Τρίτη, πρόκειται να εκδικαστεί το αίτημα των τουρκικών αρχών για άλλους τρεις από τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αγκύρας, η οποία τονίζει δια του υπουργού Άμυνας ότι η Αθήνα θα έπρεπε να δείξει συμμαχική αλληλεγγύη.

«Η Ελλάδα είναι σύμμαχος με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ. Αναμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να εκδώσει τα μέλη του κινήματος του Γκιουλέν και να επιστρέψουν στην Τουρκία»  δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ.