X

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες Λοβέρδου για τα VLTs

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων - Εξαπλώνεται διαρκώς η μάστιγα του παράνομου τζόγου.

Ant1news

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της, Ευάγγελου Καραγρηγορίου, η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων έστειλε στον Εισαγγελέα τις καταγγελίες του Ανδρέα Λοβέρδου στην Βουλή, σχετικά με το νέο πλαίσιο για τις παιγνιομηχανές VLTs. 

Η Επιτροπή ζητά την διενέργεια εξονυχιστικής έρευνας, μετά τις αναφορές περί διαφθοράς και ειδικότερα περί εξαγοράς αρμοδίων παραγόντων, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένες προβλέψεις κατά την κατάρτιση του νέου Κανονισμού για τις παιγνιομηχανές VLTs.

“Βασίλειο” παράνομου τζόγου η Ελλάδα

Η συζήτηση έχει “φουντώσει” την ώρα επεκτείνεται διαρκώς η μάστιγα του παράνομου τζόγου, εισβάλλοντας - κρυφά μέσω του διαδικτύου - σε όλο και περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα. Στην μακρά λίστα, προστίθενται διαρκώς παράνομοι ιστότοποι, αλλά και συνοικιακά ίντερνετ καφέ ή άλλης φύσεως καταστήματα που μετατρέπονται σε “πρακτορεία” παράνομου online στοιχηματισμού και τζόγου.

Είναι ενδεικτικό ότι προσφάτως η “μαύρη λίστα” της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων αυξήθηκε κατά 74 site και πλέον περιλαμβάνει 924 ιστότοπους που προσφέρουν κάθε μορφής παράνομα τυχερά παίγνια.

Στην Ελλάδα ο τζίρος του παράνομου τζόγου εκτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.