X

Στον ανακριτή τα μέλη της σπείρας εκβιαστών (φωτο)

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν οι κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα. Τι περιλάμβανε η πρωτοφανής δράση τους.

Ant1news

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα εκβιαστών μεσιτών και ιδιοκτητών σπιτιών.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο γιος γνωστού τραγουδιστή, καθώς και 69χρονος πρώην συνδικαλιστής της ΔΕΗ και υποψήφιος Δήμαρχος των δυτικών προαστίων.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εκβίαζε μεσίτες ακινήτων, ιδιοκτήτες και πολίτες.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή αστυνομικής συνοδείας, μετά από 48ωρη προθεσμία που είχαν λάβει για να απολογηθούν από τον εισαγγελέα.

Οι κατηγορίες που τους προσάπτουν τα θύματά τους είναι ιδιαιτέρως βαριές και φτάνουν και μέχρι τις απειλές για τις ζωές των ίδιων και των συγγενικών προσώπων τους, αλλά και την πυρπόληση αυτοκινήτων.

Ο γιος του τραγουδιστή είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» που εντόπιζε άτομα για απειλή, εκβιασμούς και ανατινάξεις, ώστε ο μεσίτης πεθερός του να πάρει εκβιαστικά την μεσιτεία, άσχετα με το αν είχε μεσολαβήσει ή όχι στην πώληση του εκάστοτε ακινήτου.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα απειλούσε τα θύματά του με απαγωγές παιδιών, απειλές κατά της ζωής, εμπρησμούς και ανατινάξεις, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους.

 

 

 

Φερόμενος καθοδηγητής της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας 69χρονος μεσίτης, πρώην εργαζόμενος και συνδικαλιστής της ΔΕΗ, που πήρε σύνταξη το 2004, ενώ το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος σε δήμο της Δυτικής Αττικής.