X

Το μανιφέστο της Πόλας Ρούπα και η νέα τρομοκρατική οργάνωση

Στην Ευελπίδων από το πρωί η Ρούπα και η 25χρονη. Νέες κατηγορίες και για τις δύο. Η ανατροπή σχετικά με την φοιτήτρια.

Ant1news

Για συγκρότηση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης κατηγορείται η Πόλα Ρούπα, η οποία μαζί με την 25χρονη συλληφθείσα στο Μπραχάμι βρίσκεται από το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα στην Ευελπίδων.

Οι πληροφορίες θέλουν τις δύο γυναίκες να απολογούνται, ενώ προηγουμένως η νεαρή φοιτήτρια σε γραπτή της δήλωση παραδέχτηκε ότι είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, λίγο αφού είχε αλλάξει το σε βάρος της κατηγορητήριο και εκτός από υπόθαλψη εγκληματία, κατηγορείται και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Πλέον, οι δύο γυναίκες τις εξής κατηγορίες:

-Συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, κατοχής και προμήθειας όπλων και εκρηκτικών με τρόπο που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μία χώρα και να εκφοβίσουν τον πληθυσμό και να βλάψουν θεμελιώδεις δομές της Πολιτείας

 

-Διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων

 

-Πλαστογραφίας

-και άρνησης δακτυλοσκόπησης

Υπογραμμίζεται ότι η δίωξη δεν αφορά τον Επαναστατικό αγώνα αλλά νέα τρομοκρατική οργάνωση.

Η Πόλα Ρουπα κατά τη διάρκεια της μεταγωγής της φώναξε «Ζήτω η επανάσταση» και ότι «κρατούν το παιδί , μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλίκια» τονίζοντας ο 6χρονος γιος της είναι αιχμάλωτος πολέμου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και μέσα στο γραφείο του Εισαγγελέα επανέλαβε σε έντονους τόνους το αίτημά της να δοθεί το παιδί στη μητέρα της και στην αδελφή της.

Το παιδί νοσηλεύεται φρουρούμενο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγίας Σοφίας», όπου μεταβαίνουν η μητέρα και η αδελφή της Πόλας Ρούπα, συνοδεία του δικηγόρου της, Φραγκίσκου Ραγκούση. Η Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης έχουν από χθες ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας ώστε να δοθεί το παιδί στη γιαγιά και τη θεία του.

 

Η 25χρονη προαναγγέλλει επίσης πως ξεκινάει και αυτή, απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί «το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη» σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Σε γραπτή δήλωση η Πόλα Ρούπα δηλώνει επαναστάτρια και ότι δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα καταγγέλλοντας ως τρομοκράτες, εγκληματίες και ληστές την οικονομική ελίτ.

«Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» τονίζει και χαρακτηρίζει «τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές» όλους εκείνους που απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. «Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη , την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της " εξόδου από την κρίση...» επισημαίνει η 48χρονη.

 

 

 

 

Επιπλέον, κατατέθηκε από την πλευρά της Πόλας Ρούπα μήνυση κατά πάντως υπευθύνου για αρπαγή του παιδιού της ενώ υπεβλήθη αίτημα να εξεταστεί από παιδοψυχολόγο.

 

Αυτήν την ώρα και οι δύο γυναίκες βρίσκονται ενώπιον του ανακριτή και πληροφορούμαστε ότι δεν θα ζητήσουν προθεσμία, αλλά θα απολογηθούν.