X

Αφέθηκαν ελεύθεροι Τζένος και Κουρτάκης

Πήραν προθεσμία για να δικαστούν την Παρασκευή από το Αυτόφωρο. Τι δήλωσαν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ant1news

Ελεύθεροι αφέθηκαν από το Αυτόφωρο οι επικεφαλής των "Παραπολιτικών", Παναγιώτης Τζένος και Γιάννης Κουρτάκης.

Οι δύο δημοσιογράφοι ζήτησαν και πήραν τριήμερη προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους και θα εμφανιστούν εκ νέου ενώπιον του Β΄ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείο, την Παρασκευή, μετά απο την μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Ο κ. Καμμένος τους εγκαλεί για δημοσίευμα της εφημερίδας αλλά και σχόλια σε βάρος του μέσω του ραδιοσταθμού “Παραπολιτικά FM 90,1”.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε και την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης που αποδίδει ο Yπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στους υπευθύνους του ομίλου «Παραπολιτικά».

Τι δήλωσαν Τζένος και Κουρτάκης

Ο Παναγιώτης Τζένος βγαίνοντας από τα δικαστήρια δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι "είναι μια "μαύρη μέρα" για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου. Με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν, ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση", καταλήγοντας " έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει".

 

Απο την πλευρά του, ο Γιάννης Κουρτάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, "όταν κατοχύρωνα τον τίτλο "Ελευθερία του Τύπου" δεν πίστευα ότι το "καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου" θα ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους" καταλήγοντας κι αυτός "χούντα είναι θα περάσει".

Εν τω μεταξύ, νέα μήνυση εναντίον τους κατέθεσε ο γιος του Πάνου Καμμένου, ενώ η συνήγορος τους και σύζυγος του Υπουργού Άμυνας, Ελένη Τζούλη, σε δηλώσεις έκανε λόγο για "πρακτικές Μαφίας".

Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές

Ο Πάνος Καμμένος "υπέβαλε μήνυση κατά των Ιωάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου, για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1», για να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ".

Σε πρωινή ανάρτηση των δύο δημοσιογράφων στο Facebook ανααφερόταν με έμφαση «η σκευωρία κατέπεσε με συνοπτικές διαδικασίες». 

 

Βορίδης: δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της εκβίασης

«Αφήνω στην κρίση όλων σας το τι σημαίνει να κατατίθεται μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο τμήμα εκβιαστών – αυτό είναι πρωτοφανές το να κινητοποιείται η αστυνομία για να συλλάβει δημοσιογράφους – διότι αντιλαμβάνεστε πως αν για κάθε υπόθεση προσβολής προσωπικότητας είχαμε αυτόφωρες συλλήψεις, η αστυνομία δεν θα έκανε άλλη δουλειά, θα έκανε μόνο αυτόφωρες συλλήψεις», ανέφερε ο δικηγόρος των δύο δημοσιογράφων, Μάκης Βορίδης.

 

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως για την πρακτική που ακολουθήθηκε για να οδηγηθούν ενώπιον του Αυτοφώρου οι δύο δημοσιογράφοι. Διευκρινίσεις για την υπόθεση και απάντηση στις αντιδράσεις έδωσε, μιλώντας σήμερα στο "Καλημέρα Ελλάδα" ο Πάνος Καμμένος.

Έντονη ανησυχία εκφράζει η ΕΣΗΕΑ

Σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ Αναφέρεται ότι "το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία. «Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι».