X

Πλειστηριασμοί: ένταση και επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

Διαμαρτυρόμενοι πολίτες κατά των πλειστηριασμών, απώθησαν δικηγόρους και συμβολαιογράφους και τους εγκλώβισαν στο κυλικείο.Ένταση και στη Θεσσαλονίκη.

Ant1news

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όταν περίπου 50 άτομα, μέλη του κινήματος Δεν πληρώνω, της Λαϊκής Ενότητας, του ΕΠΑΜ, αλλά και πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς, συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν τη διενέργεια οποιουδήποτε πλειστηριασμού.

Αρχικά διαμαρτυρήθηκαν για την πρόθεση της Κυβέρνησης να νομοθετήσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αλλά η κατάσταση έγινε εκρηκτική όταν αντιλήφθηκαν ότι όταν συμβολαιογράφοι και δικηγόροι επιχείρησαν να μπουν από την πίσω πόρτα στο δικαστήριο για να εκτελέσουν  πλειστηριασμό.

Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να τους απομακρύνουν κι άρχισαν να τους σπρώχνουν, απωθώντας τους προς το χώρο του κυλικείου, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, όπου και παρέμειναν εγκλωβισμένοι προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, όταν μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων εισήλθαν στην αίθουσα με αίτημα να μη διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί.

Στην αίθουσα βρισκόταν η πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση- Χρουσαλά.

Οι διαδηλωτές της επιτέθηκαν φραστικά και φώναξαν συνθήματα προκειμένου να την αναγκάσουν να αποχωρήσει από την αίθουσα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr