X

Στην Εισαγγελία η μηνυτήρια αναφορά δημοσιογράφου κατά Σώρρα

Τον καταγγέλλει για εγκληματική οργάνωση, απάτη, διασπορά ψευδών ειδήσεων και σωρεία άλλων αδικημάτων.

Ant1news

 

Της Λίας Κοντοπούλου

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος κατά του Αρτέμη Σώρρα.

Ο δημοσιογράφος ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης και την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα.  Μεταξύ των αδικημάτων που περιλαμβάνονται στην μηνυτήρια αναφορά είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η απάτη κατ’ εξακολούθηση, η απάτη κατά του ελληνικού Δημοσίου, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η διέγερση των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, η παράβαση καθήκοντος και εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Η μηνυτήρια αναφορά θα ενταχθεί  στην έρευνα που διεξάγει ήδη η Εισαγγελέας  Μ. Αυγίτα για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ομόλογα ύψους 600 δις δολαρίων.

Ο δημοσιογράφος στρέφεται και κατά ενός ακόμα Έλληνα κατοίκου Νέας Υόρκης και κατά παντός άλλου προσώπου, ενώ ζητείται να διερευνηθούν από τις αρχές και τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, φορέων και κομμάτων για πράξεις ή παραλείψεις τους σχετικά με την υπόθεση Σώρρα.