X

Στο εδώλιο ο Αρτέμης Σώρρας

Ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου. Για ποιες αξιόποινες πράξεις θα δικαστεί; Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι εισαγγελικές έρευνες.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Με απευθείας κλήση θα δικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Αρτέμης Σώρρας, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (ν.927/79, αρ.1) και συγκεκριμένα το αδίκημα της υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση.

Οι αξιόποινες πράξεις για τις οποίες θα δικαστεί ο Αρτέμης Σώρρας αφορούν δημοσίευση στο διαδίκτυο συνεντεύξεων και δηλώσεών του, με τις οποίες στρέφεται κατά των αθλητών που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίες προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας, ο κατηγορούμενος καλείται να δικαστεί για συνέντευξή του στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 σε διαδικτυακό τόπο, όπου μεταξύ άλλων είχε πει ότι «είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα».

Επιπλέον, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και για ανάρτηση στο Facebook στις 9 Σεπτεμβρίου 2016,  στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και συνέχιζε να χαρακτηρίζει προσβολή και βεβήλωση τους παραολυμπιακούς αγώνες.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι εισαγγελικές έρευνες με κεντρικό πρόσωπο τον Α. Σώρρα από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθεί εάν θα υπάρξει περαιτέρω ποινική μεταχείριση.