X

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ

Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, η οποία ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Κρίσιμες ώρες για τους εργαζομένους στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Με απόφαση του Πρωτοδικείου παραμένει αμετάβλητη η περιουσιακή κατάσταση του ΔΟΛ έως ότου δρομολογηθεί από τις τράπεζες η διαδικασία εκκαθάρισης και απορρίπτεται το αίτημα των εργαζομένων να παραμείνει ανοικτός ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός που θα επέτρεπε την καταβολή μέρος των δεδουλευμένων τους.

Είναι μία απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η οποία ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Και αυτό γιατί σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή του Προέδρου Υπηρεσίας, απαγορεύεται η μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ και δεν γίνεται δεκτό το αίτημα των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι επί 7 μήνες να παραμείνει "ανοικτός" τουλάχιστον ένας τραπεζικός λογαριασμός από τον οποίο θα μπορούσαν να εισπράξουν μέρος των δεδουλευμένων τους.

Η απόφαση αυτή έχει ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαρτίου, οπότε έχει προσδιοριστεί η συζήτηση της κύριας αίτησης των τραπεζών που ζητούν να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Το αίτημά τους έχει γίνει εν μέρει δεκτό από το Πρωτοδικείο, ωστόσο "ψαλιδίζονται" οι ελπίδες των εργαζομένων που έλπιζαν ότι θα μπορούσαν να τους καταβληθούν χρήματα, ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν "ζωντανά" τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, ραδιόφωνο και ίντερνετ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται οι εργαζόμενοι υπό τα νέα αυτά δεδομένα να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.