X

Έκπτωτος από το αξίωμα του Δημάρχου Βόλου ο Μπέος και με τη “βούλα” του ΣτΕ

Απορρίφθηκε η προσφυγή Μπέου κατά της έκπτωσης από το αξίωμα του. Γιατί παραπέμπεται σε δίκη και τι επικαλέστηκε στο δικαστήριο.

Ant1news

Απερρίφθη από το Γ’Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή του πρώην Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος ζητούσε να ανακληθεί η από 2.12.2015 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με την οποία τέθηκε σε αργία.

Ο κ. Μπέος είχε κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμα του Δημάρχου εξ αιτίας της αμετάκλητης παραπομπής του σε δίκη ως πρώην Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Οκτώβριο.

Με την προσφυγή του ο κ.Μπέος ζητούσε να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση ως παράνομη και αντισυνταγματική και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ισχυριζόμενος ότι  έχει παραβιαστεί το τεκμήριο της αθωότητας, η αρχή της αναλογικότητας και ότι νοθεύτηκε η  βούληση των ψηφοφόρων του που του έδωσαν το χρίσμα του Δημάρχου Βόλου.

Το Γ’Τμήμα του ΣτΕ (αρ.αποφ. 360/2017), παρά τη θετική εισήγηση του Συμβούλου Επικρατείας Γ.Ποταμία,  απέρριψε τους ισχυρισμούς του Αχιλλέα Μπέου διατηρώντας σε ισχύ την απόφαση να τεθεί σε αργία.