X

Ντοκουμέντο: ύμνοι της Χρυσής Αυγής στην ναζιστική Γερμανία

Η ηγεσία τη Χρυσής Αυγής σε βίντεο ντοκουμέντο εξυμνεί και τάσσεται υπέρ της ναζιστική Γερμανίας. Σήμερα η δίκη του Δημάρχου Πάτρα μετά από μήνυση βουλευτή της Χ.Α..

Ant1news

Σύσσωμη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται σε βίντεο ντοκουμέντο να εξυμνεί τη ναζιστική Γερμανία, το τρίτο Ράιχ και τα Ες Ες, σε συναυλία η οποία φέρει το χαρακτήρα τελετουργικού.

Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας), Απόστολος Γκλέτσος (συγγενής του δημάρχου Στυλίδας) κ.ά. βρίσκονται ανάμεσα σε υποστηρικτές του κόμματος.

Η συναυλία που έλαβε χώρα στις 30 Ιανουαρίου του 2005, φέρεται να είχε διοργανωθεί από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και το βίντεο ντοκουμέντο δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η μέρα δημοσίευσης του βίντεο συμπίπτει με τη δίκη του δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης Αυγής, για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Εργαζόμενοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων έχουν συγκεντρωθεί στις οδούς Μαιζώνος και Γούναρη, που βρίσκεται το δημαρχείο και το δικαστικό μέγαρο αντίστοιχα και συμπαρίστανται στον Κώστα Πελετίδη φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

 

Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τόσο μέσα στο δικαστικό μέγαρο, όσο και στους γύρω δρόμους.