X

Αθώος ο δήμαρχος Πατρέων για το “όχι” στην Χρυσή Αυγή

Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχτηκαν την απόφαση του δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι εντός και εκτός του δικαστικού μεγάρου.

Ant1news

Αθώος κηρύχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο. 

Μετά την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου, όσοι βρίσκονταν μαζί με τον δήμαρχο στην αίθουσα, άρχισαν να χειροκροτούν. Επίσης, με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν τη απόφαση του δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο, οι οποίοι συμπαρίστανται από νωρίς το πρωί στον Κώστα Πελετίδη. 

«Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας και να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο κ. Πελετίδης, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Επίσης, σημείωσε: «Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη δημοτική αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης».

«Είμαστε μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων» κατέληξε ο Κώστας Πελετίδης.

 

«Η αθώωση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τη μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του από τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη, συνιστά μια εύλογη απόφαση που ακυρώνει την τακτική εκτόξευσης απειλών μέσω δικαστικών διώξεων, που ακολουθεί η εγκληματική οργάνωση της Χ.Α», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η επιλογή του Κ. Πελετίδη να μην παραχωρήσει στην εγκληματική οργάνωση της Χ. Α. δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο, για την οποία του είχε ασκηθεί η μήνυση, δίνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για το ρόλο που καλείται να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Η ανάγκη να μπει φραγμός στους εχθρούς της δημοκρατίας, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, καθίσταται επιτακτική». 

 

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η λαϊκή κινητοποίηση, που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή την πολιτική στάση του δημάρχου Κ. Πελετίδη και του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, δείχνει ότι μπορεί να ακυρώνεται η δράση και οι ενέργειες της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, όπως η δικαστική δίωξη που επιχειρήθηκε εναντίον του Κ. Πελετίδη. Η στάση του κομμουνιστή δημάρχου αποτελεί παράδειγμα για τις περιφερειακές, τοπικές αρχές και πάνω απ’ όλα για τους μαζικούς φορείς του λαού, έτσι ώστε να υπάρχει αποφασιστική αντιμετώπιση κι απομόνωση της ΧΑ, χωρίς καμία ανοχή».