X

“Ερρίκος Ντυνάν”: στην Βουλή η δικογραφία

Το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς. Τι ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Στη Βουλή διαβίβασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, δικογραφία για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», που αφορά σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. 

Η δικογραφία σχετίζεται με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του νοσοκομείου και σχηματίστηκε μετά από κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο μέσα από τη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο κ. Μαρίτνης είχε καταγγείλει ονομαστικά πολιτικά πρόσωπα, ότι συνέδραμαν στην εκχώρηση του νοσοκομείου έναντι πινακίου φακής, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο και στρεφόταν κατά των πρώην Υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη, Κωστή Χατζηδάκη, Νότη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάκη Βορίδη. 

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα, ωστόσο, «σκόνταψε» στα ονόματα των πρώην Υπουργών που κατήγγειλε ο Ανδρέας Μαρτίνης. Έτσι, όπως ορίζει ο νόμος η δικογραφία μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης απεστάλη αμελλητί στη Βουλή. 

Ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι απέστειλε σήμερα το πρωί την επίμαχη δικογραφία στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου και πλέον η Βουλή καλείται να εξετάσει και να αποφανθεί για το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες από πλευράς των πρώην Υπουργών για το θέμα.