X

Βαριά ποινή στον Σεϊσίδη για την ληστεία στην Εθνική Τράπεζα το 2006

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον Σεϊσίδη. Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για αναστολή στην έφεση που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Ant1news

Σε ποινή κάθειρξης 36 ετών κατά συγχώνευση καταδίκασε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Μάριο Σεϊσίδη που κατηγορείται για την υπόθεση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας το 2006.

Ο Μάριος Σεϊσίδης κρίθηκε ένοχος για την ληστεία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του φύλακα της τράπεζας και δύο ειδικών φρουρών, που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, το οποίο είχε ως κατάληξη τον βαρύτατο τραυματισμό του Γιάννη Δημητράκη.

Κρίθηκε αθώος για τις υπόλοιπες έξι ληστείες για τις οποίες κατηγορήθηκε, για την συγκρότηση οργάνωσης και για ξέπλυμα χρήματος.

Το αίτημα για αναστολή στην έφεση που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του, δεν έγινε δεκτό, ενώ το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον Μάριο Σεϊσίδη.

Ο συνήγορός του Κώστας Παπαδάκης, η ετυμηγορία ελήφθη χωρίς να τον αναγνωρίσει κανένας μάρτυρας «και χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, εκτός από το DNA του, που «ταυτοποιήθηκε» σε σημεία της διαφυγής των δραστών και του οποίου η διαδικασία λήψης, επεξεργασίας και ταυτοποίησης έχει επανειλημμένα καταγγελθεί απο τους ίδιους ως "παράνομη".

Ο Μάριος Σεϊσίδης ήταν καταζητούμενος από το 2006. Εντοπίστηκε και συνελήφθη με τον Κώστα Σακκά το περασμένο καλοκαίρι στη Λακωνία.