X

Στα δικαστήρια η αντιπαράθεση συζύγου Στουρνάρα – Βαξεβάνη (βίντεο)

Τι υποστηρίζει στην μήνυσή της η Λίνα Νικολοπούλου για όσα υποστηρίζει ο εκδότης, σε άρθρο του για την ίδια και τον Διοικητή της ΤτΕ

Ant1news

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η κόντρα Βαξεβανη-Στουρνάρα, μετά από την απόφαση της συζύγου του Διοικητή της ΤτΕ να μηνύσει εκ νέου τον εκδότη της εφημερίδας “Documento”, για πρωτοσέλιδο όπου κατηγορεί ανοιχτά την οικογένεια Στουρνάρα, μεταξύ άλλων για ύποπτες δοσοληψίες με φαρμακευτικές  εταιρείες, αλλά και για ‘πάρε-δώσε” με το ΚΕΛΠΝΟ. 

Ο Κώστας Βαξεβάνης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα, μετά την σημερινή μήνυση, χωρίς όμως ούτε να έχει αναζητηθεί ούτε τελικώς να κρατηθεί, καθώς δόθηκε από την Δικαιοσύνη εντολή για περαιτέρω έρευνα. 

Στην εφημερίδα του, ο κ. Βαξεβάνης κατηγορούσε τον Γιάννη Στουρνάρα πως «μιλάει σε εκδήλωση για το φάρμακο - αν και δεν είναι η ειδικότητά του - και η “οικογενειακή επιχείρηση” εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιριών» όπως και ότι μέσω της εταιρίας της συζύγου του Διοικητή της ΤτΕ,  έλαβε χρήματα από το ΚΕΛΠΝΟ, χωρίς ανάθεση.

Εξερχόμενος των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο εκδότης επανέλαβε τις θέσεις του, καλώντας την οικογένεια Στουρνάρα να δώσει απαντήσεις, ενώ στο πλευρό του στάθηκε η Κουμουνδούρου.

«Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο Κ. Βαξεβάνης προσπάθησε να εμφανίσει τον κ. Στουρνάρα ως μέρος μιας οικογενειακής συμμορίας. 

«Είναι όλα μυθεύματα, όπως μύθευμα είναι και η απευθείας ανάθεση από το ΚΕΛΠΝΟ στην εταιρία της συζύγου του. Με την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Βαξεβάνης αναγκάζεται να πάει στο δικαστήριο και να απολογηθεί για τα ψέματα που έχει πει και κατά το παρελθόν. Μέχρι τώρα έχει αποφύγει να προσέλθει στο δικαστήριο σε ανάλογες μηνύσεις και αγωγές της κας Στουρνάρα. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η Λ. Στουρνάρα στην μήνυσή της κατηγορεί τον Κώστα Βαξεβάνη πως ψεύδεται όταν λέει ότι το Υπουργείο Υγείας, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ διέθεσε 400.000 ευρώ στην εταιρεία της. 

«Η εταιρία μου δεν έλαβε ποτέ αυτό το ποσό. Ανέλαβε τη διαχείριση του έργου και για τις υπηρεσίες της πληρώθηκε από τις χορηγίες που έφερε» επισημαίνει, ενώ αναφορικά με τις ομιλίες του συζύγου της σε φαρμακευτικά συνέδρια αναφέρει ότι ο ίδιος ήταν επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, με ειδικότητα στα θέματα του φαρμάκου και ότι έχει μετάσχει σε ανάλογα συνέδρια, τα οποία δεν διοργάνωσε η εταιρία της.