X

Δικαστές ΣτΕ: Απογοήτευση κι ερωτήματα απο την μη καταδίκη της εισβολής του Ρουβίκωνα

Έντονη η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ για την στάση της Πολιτείας στο περιστατικό. Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Ant1news

Την ανησυχία της και την απογοήτευσή της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την μη καταδίκη του περιστατικού από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Με αφορμή την «επίσκεψη» στις 26-4-2017 γνωστού «πολιτιστικού σωματείου» στο Δικαστήριο, τη βιντεοσκόπηση των ενεργειών των μελών του και τη διανομή του σχετικού υλικού στον ηλεκτρονικό τύπο η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει:

α) την ανησυχία της για το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλισθεί ακόμη επαρκής φύλαξη του κτιρίου του Δικαστηρίου και

β) την απογοήτευσή της για την παράλειψη των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας να προβούν σε οποιασδήποτε δήλωση που να αποδοκιμάζει τις ενέργειες αυτές, οι οποίες είναι πιθανόν να αποτελέσουν προάγγελο ακόμη χειρότερων εγχειρημάτων στο μέλλον απέναντι σε έναν θεσμό ταγμένο να υπηρετεί τον πολίτη».

ΝΔ: η Κυβέρνηση ανέχεται τους αναρχικούς

Μετά την ανακοίνωση των δικαστικών λειτουργών του ΣτΕ και περίπου 30 ώρες μετά από την εισβολή του "Ρουβίκωνα" η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για "απεριόριστη ανοχή στους αναρχικούς". 

Συγκεκριμένα, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι «η εισβολή μελών του “Ρουβίκωνα” σε ένα από τα κορυφαία δικαστήρια της χώρας, αυτού του Συμβουλίου της Επικρατείας και η διαφυγή τους χωρίς καμία σύλληψη, αποτελούν άλλο ένα κρούσμα οργανωμένης βίας. Αυτό, όμως, που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η παντελής απουσία αντίδρασης από μέρους της Πολιτείας. Σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα».  

Και προσθέτει ότι «για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση επιδεικνύει απεριόριστη ανοχή στους αναρχικούς και στους υποστηρικτές αναρχικών. Η Κυβέρνηση ας αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της. Δεν μπορεί να προκαλούν τη Δικαιοσύνη και να ευτελίζουν το Κράτος μια δράκα γνωστοί – άγνωστοι».