X

Νέο “όχι” στην έκδοση τριών Τούρκων αξιωματικών

Δεύτερο «όχι» από την ελληνική Δικαιοσύνη στο αίτημα των Τούρκων.

Ant1news

Νέο «όχι» από το Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα των Τούρκων να εκδοθούν οι τρεις από τους οκτώ αξιωματικούς, που έφυγαν με ελικόπτερο από την Τουρκία, λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι.

Το δικαστήριο ακολούθησε την προ ημερών απόφαση του Συμβουλίου και δέχθηκε την εισαγγελική εισήγηση, η οποία αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου τον Ιανουάριο, με την οποία δεν έγινε δεκτό το αίτημα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών. 

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως "για τα ίδια περιστατικά έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα, επί του οποίου εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου, που επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις όπως στο προηγούμενο, ενώ έχει προστεθεί η πρόκληση ζημίας σε δημόσια περιουσία που εκτιμώ ότι αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά".

Νωρίτερα, οι τρεις Τούρκοι αξιωματικοί υποστήριξαν πως στη χώρα τους τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο μετά το δημοψήφισμα. Ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Τουρκία, καθώς φοβούνται ότι θα υποστούν βασανιστήρια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατάθηκε για ένα τρίμηνο η διοικητική κράτησή και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου.