X

Νέο επεισόδιο στο Σκοπιανό “θρίλερ” που εξελίσσεται στην Ελλάδα

"Πρωταγωνιστής" 30χρονος πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Ant1news


Στον Άρειο Πάγο θα δοθεί, την προσεχή Τετάρτη, η  συνέχεια στο θρίλερ της έκδοσης ή μη του 30χρονου Dejan Vucovic, πρώην επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής - αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων .

Συνελήφθη στα τέλη Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη και οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των σκοπιανών αρχών για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλων.

Ο Dejan Vucovic χαρακτηρίζει, πάντως, την υπόθεση «σκευωρία» και αποδίδει τη δίωξή του στην πολιτική αναταραχή στα Σκόπια και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε στις συγκρούσεις σκοπιανών δυνάμεων ασφαλείας με αλβανόφωνους, μέλη του UCK, τον Μάιο του 2015, στην πόλη Κουμάνοβο.

Ωστόσο, στις 26 Απριλίου, το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα των δικαστικών αρχών της FYROM για έκδοση του Vucovic στα Σκόπια, απορρίπτοντας ουσιαστικά τον ισχυρισμό ότι σε περίπτωση επιστροφής στην πατρίδα του  κινδυνεύει με βασανισμό ή ακόμη και θάνατο.  

Ο 30χρονος, μέσω των συνηγόρων του, άσκησε έφεση, η οποία θα εκδικαστεί την Τετάρτη, ενώ εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματος ασύλου, που υπέβαλε αμέσως μετά τη σύλληψή του στη Θεσσαλονίκη.