X

Δεσμεύονται λογαριασμοί και ακίνητα του Παπαντωνίου

Το αίτημα της Εισαγγελέως Διαφθοράς έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Πως ερμηνεύεται η εξέλιξη αυτή.

Ant1news

Η νέα Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη υπέβαλλε αίτημα για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων του πρώην Υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, στο πλαίσιο τής έρευνας για την προέλευση των περιουσιακών του στοιχείων.

Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο με βούλευμα διατάσσει τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των ακινήτων που ανήκουν στον Γιάννο Παπαντωνίου.

 Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την έφοδο των αρχών στην οικία και το γραφείο του πρώην Υπουργού, από όπου κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα στο πλαίσιο της έρευνας της Δικαιοσύνης για τον τρόπο κτήσης των περιουσιακών του στοιχείων και αν αυτά σχετίζονται με ενδεχόμενη ροή μαύρου χρήματος από τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Φαίνεται πως τα στοιχεία που έχουν συλλέξει τις αρχές είναι επαρκή σε αυτό το στάδιο των ερευνών, ώστε να δεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα και τραπεζικοί λογαριασμού εντός Ελλάδος που είναι στο όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου.