X

Τον τελευταίο λόγο στο “θρίλερ” με τον Σκοπιανό έχει ο Κοντονής

Μετά το “πράσινο φως” που άναψε ο Άρειος Πάγος στην έκδοση του πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής των Σκοπίων.

Ant1news

Το “πράσινο φως” για να εκδοθεί στην ΠΓΔΜ ο πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής των Σκοπίων, Ντέγιαν Βούκοβιτς, άναψε ο Άρειος Πάγος, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του ίδιου ότι διώκεται για πολιτικούς και θρησκευτικούς λόγους και ότι κινδυνεύει η ζωή του εάν επιστρέψει στην πατρίδα του.

Τον τελευταίο λόγο για την έκδοση του Βούκοβιτς έχει πλέον ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ενώ αναμένεται η απάντηση των Αρχών στο αίτημά του για χορήγηση ασύλου στη χώρα μας, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρέπει να θεωρείται πρόσφυγας επειδή έφυγε δραπέτης και κυνηγημένος από τη χώρα του μόλις πληροφορήθηκε ότι σχεδιάζεται η ηθική και φυσική του εξόντωση.

Συνελήφθη στα τέλη Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη και οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των σκοπιανών αρχών για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλων.

Ο Ντέγιαν Βούκοβιτς χαρακτηρίζει, πάντως, την υπόθεση “σκευωρία» και αποδίδει τη δίωξή του στην πολιτική αναταραχή στα Σκόπια και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε στις συγκρούσεις σκοπιανών δυνάμεων ασφαλείας με αλβανόφωνους, μέλη του UCK, τον Μάιο του 2015, στην πόλη Κουμάνοβο.