X

Νέα έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Παρέμβαση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς για την πώληση ακινήτου του ζεύγους Παπαντωνίου…

Ant1news



Υπό έρευνα, με εντολή της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, τίθεται η πώληση της βίλας του ζεύγους Γιάννου Παπαντωνίου- Σταυρούλας Κουράκου στη Σύρο έναντι 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η περιουσία του, κατά νομικές εκτιμήσεις, θα έπρεπε  να έχει δεσμευθεί  από το 2013 καθώς υπήρχαν σοβαρές ποινικές και φορολογικές εκκρεμότητες.

Η πώληση του ακινήτου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ήταν στην κυριότητα της κ. Κουράκου,  δημιουργεί πολλά ερωτήματα τα οποία θα κληθεί να απαντήσει η εισαγγελική έρευνα καθώς, αφενός από το 2013 εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα για τον τρόπο απόκτησης των ακινήτων που ουσιαστικά επέτρεπε ή επέβαλλε τη δέσμευση της περιουσίας, αφετέρου οι φορολογικές εκκρεμότητες του ζεύγους ήταν μεγάλες , κάτι που – πιθανόν- έθετε εν αμφιβόλω την φορολογική ενημερότητα που είναι αναγκαία για την μεταβίβασή του.

Η νέα έρευνα, αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, εάν η πώληση είναι εικονική ή όχι, αλλά και το πως δόθηκε φορολογική ενημερότητα  για τη μεταβίβαση του ακινήτου στη Σύρο τη στιγμή που υπήρχαν φορολογικές εκκρεμότητες της οικογένειας Παπαντωνίου.

Επιχειρεί να μπλοκάρει λογαριασμούς

Κι ενώ οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές  αναμένουν και απαντήσεις από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εντοπίστηκαν να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα, ο πρώην υπουργός κίνησε νομικές διαδικασίες στην Ζυρίχη προκειμένου να αποφευχθεί το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών. Ο ένας από τους λογαριασμούς εντοπίστηκε πρόσφατα και στη λίστα Μπόργιανς, ενώ παράλληλα οι έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης συνεχίζονται και για τους λογαριασμούς της συζύγου Παπαντωνίου που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.

Όλοι οι λογαριασμοί που φέρονται να συνδέονται με το ζεύγος, ερευνώνται όχι μόνο για ενδεχόμενη σύνδεση με “παράνομες αμοιβές” για υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπογράφηκαν επί των ημερών του κ. Παπαντωνίου στο ΥΠΕΘΑ αλλά και με υποθέσεις που σχετίζονται με τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ.