X

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα σκουπίδια

Τι ζητά να διερευνηθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε η συνεχιζόμενη απεργία των υπαλλήλων συλλογής απορριμμάτων, λόγω της οποίας οι γειτονιές έχουν μετατραπεί σε "χωματερές", γεγονός που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργεί ένα εφιαλτικο "κοκτέιλ" ρύπανσης, δυσωδίας και απειλής για την Δημόσια Υγεία.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, τα οποία συνδέονται με την ρύπανση του περιβάλλοντος και τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας, λόγω της πολυήμερης απεργίας των υπαλλήλων καθαριότητας στους Δήμους.

Η απεργία βρίσκεται ήδη στην δεύτερη εβδομάδα, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν αμετακίνητοι στα αιτήματα τους, απορρίπτοντας την κυβερνητική πρόταση για διέξοδο στην εμπλοκή με τους συμβασιούχους που έχει προκληθεί μετά από αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λύση στο μείζον πρόβλημα των συμβασιούχων, αορρίπτοντας ως "εκτός τόπου και χρόνου" την αντιπρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η έρευνα ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Δημήτριο Γκύζη, ο οποίος θα καλέσει μάρτυρες και θα αξιολογήσει τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για να διαπιστώσει αν τελούνται τα εν λόγω αδικήματα.