X

Καταδικάστηκαν μητέρα, παππούς και θεία ανήλικης για τον βιασμό της

Βαριές ποινές για την οικογένεια της ανήλικης που καταδικάστηκε για την αποπλάνηση και το βιασμό της.

Ant1news

Καταδικάστηκαν η μητέρα, ο παππούς και η θεία ανήλικης κοπέλας, για την αποπλάνηση και το βιασμό της οποίας κατηγορούνταν.

Οι τρεις κάθισαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο όμως δεν τους μείωσε τις πρωτόδικες ποινές κάθειρξης, παρά τις προσπάθειες που έκαναν για να τις μειώσουν ή να τις εξαλείψουν.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου, κεκλεισμένων των θυρών και ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα, με την έκδοση της απόφασης.

 Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε ένοχη για αποπλάνηση, συνεργεία στην αποπλάνηση και το βιασμό της κόρης της και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 35 ετών, κατά συγχώνευση.

Ο παππούς κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση και τον βιασμό της ανήλικης εγγονής του και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ η θεία κρίθηκε ένοχη σε άμεση συνέργεια βιασμού και αποπλάνησης και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Πρόκειται για τις ίδιες ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, το Μάιο του 2015 για τους τρεις κατηγορούμενους.

Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο είχε απαλλάξει τη γιαγιά από κάθε κατηγορία και την είχε κρίνει αθώα.

Η υπόθεση αφορά τρεις δικογραφίες,  οι οποίες συνεκδικάστηκαν και σύμφωνα με τις οποίες ο παππούς του ανήλικου κοριτσιού που δεν είχε συμπληρώσει τα δέκα έτη, κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση, και η γιαγιά και σύζυγος του, η κόρη του και μητέρα της ανήλικης καθώς και η θεία της για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές, οι οποίες φέρονται να τελέστηκαν από το 2001- 2003 (το παιδί ήταν από 5- 7 ετών τότε).

Πάντως οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται και κάνουν λόγο για λόγους εκδίκησης που οδήγησαν τον πατέρα της ανήλικης κοπέλας να προβεί στην καταγγελία σε βάρος τους.