X

Σύλληψη δυο εφοριακών για δωροδοκία

Πήγαν για οικονομικό έλεγχο και ζήτησαν χρήματα για να μην βεβαιώσουν την παράβαση. Η αντίδραση του επιχειρηματία.

Ant1news

Στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα δύο υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, ηλικίας 54 και 40 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία του νησιού, με την κατηγορία της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα ενοικιάσεως οχημάτων προχθές το βράδυ, οι δύο συλληφθέντες ενημέρωσαν τον υπεύθυνο του καταστήματος ότι διαπίστωσαν οικονομική παράβαση και του ζήτησαν χρήματα προκειμένου να μην προβούν στη βεβαίωσή της.

Το γεγονός καταγγέλθηκε χθες το πρωί στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και τέθηκε σε επιτήρηση το κατάστημα, όπου μετέβησαν οι υπάλληλοι για να λάβουν τα χρήματα από τον υπεύθυνο.

Κατά την έξοδό τους από το κατάστημα, οι υπάλληλοι ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και βρέθηκε στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.