X

Νέοι ισχυρισμοί Γιαννουσάκη περί επαφών του με πολιτικά πρόσωπα

Τι υποστήριξε ο εφοπλιστής ενώπιον του δικαστών, που εξετάζουν αίτημα αναστολής της φυλάκισης του. Πώς σχολίασε την πρόταση Εισαγγελέα για μεταγωγή του σε άλλη φυλακή.

Ant1news

«Με όλον τον σεβασμό, κ. Εισαγγελέα, η πρόταση σας να επιστρέψω στη Χαλκίδα (σημ: εννοεί στις φυλακές Χαλκίδας) με “στέλνει στον θάνατο”. Σε έναν θάλαμο 18 ατόμων, μπορεί κάποιος στις 03:00 το πρωί να βάλει κάτι στο νερό ή στο φαγητό μου”, είπε ο Ευθύμης Γιαννουσάκης, σε παρέμβαση του σήμερα στο Συμβούλιο Αναστολών, όπου εξετάζεται το αίτημα για αναστολή της φυλάκισης του, το οποίο αιτιολογεί λέγοντας ότι φοβάται για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα του ίδιου και μελών της οικογενείας του, λόγω της εμπλοκής του στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών με το πλοίο “Noor 1”.

O καταδικασμένος, πρωτόδικα, σε ισόβια εφοπλιστής διέψευσε δημοσιεύματα ότι δέχθηκε επίσκεψη από πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τον επισκέπτονταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δημόσια Διοίκηση.

«Ούτε από Τοπική της ΝΔ δεν έχει έρθει κάποιος να μ’ επισκεφθεί. Αντίθετα, έρχονταν στελέχη πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ, με θέσεις στην Δημόσια Διοίκηση. Αυτοί οι κύριοι με επισκέπτονταν μέχρι 20/3 που έγινα “κακό παιδί”, για  να με διαβεβαιώνουν ότι “το Υπουργείο είναι μαζί μου”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο έγκλειστος εφοπλιστής αναφέρθηκε εκ νέου στις επικοινωνίες του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αναφέροντας μεταξύ άλλων «στις 22/1/2017, σε επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Άμυνας τον ενημερώνω ότι θα πάω στην Προϊσταμένη και θα “βοηθήσω”».

«Του λέω “ελπίζω να βγω την 1/2/2017 και να πηγαίνω απ’ έξω (σημ: εννοεί να καταθέτει) και ότι ίσως ζητήσω 24ωρη άδεια για λόγους υγείας, ώστε να πηγαίνω χωρίς να το ξέρει ούτε η φυλακή μου”. Τότε δεν ήθελα να το ξέρουν 20 άτομα στη φυλακή. Σήμερα, υπάρχει Έλληνας που δεν ξέρει τον ρόλο μου», υποστήριξε ο Ευθ. Γιαννουσάκης σε ακόμη μια προσπάθεια να πείσει το Συμβούλιο να εγκρίνει το αίτημα αναστολής της φυλάκισης του.