X

Πολάκης προς δικαστές: όσο απαντάτε, τόσο εκτίθεστε

Νέο μήνυμα του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει για το “πόθεν έσχες” των δικαστών.

Ant1news

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, στην οποία χαρακτήρισε «απρεπείς, συκοφαντικές και αναρμοδίως εκφρασθείσες» τις τοποθετήσεις του για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πολάκης διαμηνύει πως «όσο απαντάτε, τόσο εκτίθεστε».

Θέτει, παράλληλα, δύο ερωτήματα:

  • Γιατί πρέπει η επιτροπή που θα εξετάσει το “πόθεν έσχες” των δικαστών να είναι διαφορετικής σύνθεσης (με πλειοψηφία από δικαστές) από την επιτροπή που θα εξετάσει των βουλευτών ή των προέδρων μεγάλων οργανισμών;
  • Γιατί οι δικαστές πρέπει να μην καταθέτουν ηλεκτρονικά το “πόθεν έσχες”; Οι άλλοι δεν κινδυνεύουν να υποκλαπούν τα στοιχεία τους;

«Αντί να λέτε κύριοι διοικητικοί δικαστές πως σας συκοφαντούμε, ξαναδιαβάστε τι απαντήσατε! Μόνοι σας αυτοϋπονομεύεστε…», καταλήγει ο κ. Πολάκης.

Για θεσμικά επικίνδυνες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών κατά της Δικαιοσύνης έκανε λόγο η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δυστυχώς, όπως μαρτυρεί ο ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα, έχει καταστεί έξις σε ορισμένους πολιτικούς “κάποιος λόγος θρασύς ή κακή πράξη θα προκύψει, κι αυθάδεια, κατά πως είναι η συνήθεια των θνητών”».