X

“Βολές” Κοντονή μετά την απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα

Για “δυσάρεστη έκπληξη” έκανε λόγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος καταδίκασε τα επεισόδια που ξέσπασαν έξω από το δικαστήριο.

Ant1news

«Δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, την απόφαση του Εφετείου στο αίτημα της 29χρονης Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, καταδικάζοντας παράλληλα και τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι δικαστές.

«Είναι περίεργο που ορισμένοι που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές, για εμπόριο ναρκωτικών, να έχουν το ευεργέτημα της αναστολής μέχρι την ημερομηνία της εκδίκασης της υπόθεσης και η συγκεκριμένη να μην απολαμβάνει αυτού του ευεργετήματος», είπε και πρόσθεσε πως οι ενέργειες που έλαβαν χώρα μετά την έκδοση της απόφασης είναι απαράδεκτες.

«Βιαιοπραγίες κα λεκτικές επιθέσεις είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, όχι μόνον γιατί δυσφημούν τον αγώνα και την προσπάθεια της ίδιας και των παραστατών της να αποδείξει την βασιμότητα των ισχυρισμών της, αλλά γιατί πάνω από όλα οι δικαστές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως σύμφωνα με τον κώδικα ποινικής δικονομίας προβλέπεται η υποβολή νέας ένστασης που θα εκδικάσει το ίδιο δικαστήριο με άλλη σύνθεση.