X

Προκαταρκτική εξέταση για τις αναφορές περί 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται να αναζητήσει την ταυτότητα του διαχειριστή της σελίδας στην οποία δημοσιεύτηκε το θέμα.

Ant1news

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέταση για το περιεχόμενο δημοσιεύματος που έκανε λόγο για επικείμενο μεγάλο σεισμό μεγέθους 9,5 Ρίχτερ στην Κρήτη διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας.

Με βάση την παραγγελία την προκαταρκτική εξέταση θα αναλάβει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αναμένεται να αναζητήσει την ταυτότητα του διαχειριστή και στοιχεία της ιστοσελίδας στην οποία δημοσιεύτηκε το θέμα.

Το δημοσίευμα φιλοξενείται από ιστοσελίδα που καλεί τους χρήστες να αρθρογραφήσουν με σκοπό τη δημιουργία φάρσας. Ωστόσο, αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, προκαλώντας αδικαιολόγητο πανικό.

Την "είδηση" μάλιστα διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος έκανε λόγο για ποινικά κολάσιμη πράξη και για άθλιο δημοσίευμα εναντίον του κοινωνικού συνόλου.