X

Την ενοχή του Ανδρέα Γεωργίου πρότεινε ο Εισαγγελέας

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ant1news


Καταπέλτης ήταν ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για τον Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος δικάζεται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση σε δεύτερο βαθμό. 

Η κατηγορία σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αφορά σε δύο σκέλη. Πρώτον, ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα ολίγων μηνών διατήρησε τη θέση του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ παράλληλα είχε τεθεί στην κεφαλή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και δεύτερον ότι δεν συγκαλούσε το Διοικητικό Συμβούλιο ως όφειλε. 

Ο εισαγγελέας λοιπόν πρότεινε την ενοχή του Ανδρέα Γεωργίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «η  γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», θέτοντας στο δικαστήριο το ερώτημα για το εάν τελικά θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εφόσον είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παράλληλα στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε ότι ο Ανδρέας Γεωργίου επιχείρησε να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ σε «ενός ανδρός αρχή». 

Η εισαγγελική πρόταση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το πολυπληθές ακροατήριο που παρακολουθεί τη δίκη, ανάμεσά τους και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ που έχουν καταγγείλει τον κ. Γεωργίου. 

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αναμένεται το πρωί της Τρίτης.