X

Καταδίκη Βαξεβάνη για δυσφήμιση της συζύγου Στουρνάρα

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον δημοσιογράφο για απλή δυσφήμιση μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η Λίνα Νικολοπούλου.

Ant1news

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον δημοσιογράφο για απλή δυσφήμιση μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, για ένα δημοσίευμα στο περιοδικό HOT DOC τον Μάιο του 2016, το οποίο αναφερόταν σε σχέση της κ. Νικολοπούλου με έξοδα του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε εκείνην της απλής δυσφήμισης διά του Τύπου και τελικά επέβαλε την ποινή των 8 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του επεσήμανε ότι δεν μπορεί να καταλήξει εάν τα όσα αναφέρονταν στο επίμαχο δημοσίευμα ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα, εφόσον για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Τόνισε επίσης ότι η αμφιβολία είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου, που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές, αλλά όμως ότι υπήρχε σκοπός εξύβρισης της μηνύτριας και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο δημοσιογράφος όχι για συκοφαντική αλλά για απλή δυσφήμιση.