X

“Ερωτικό τρίγωνο Νέας Μάκρης”: ένοχος και απο το Εφετείο κρίθηκε ο Στεφανάκης

Ένοχη και η αδελφή της Φαίης."Έσπασαν" τα ισόβια για τον Στεφανάκη μετα την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ant1news



Ομόφωνα ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση του “ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης”.

Δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχο τον Β. Στεφανάκη όπως και πρωτόδικα, όπως επίσης ένοχη έκριναν (όπως και πρωτόδικα) και την Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή της αδικοχαμένης Φαίης, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Ο δικηγόρος του Στεφανάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά για τον πελάτη του και παρά την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, δικαστες και ένορκοι έκαναν δεκτό το αίτημά του, με αποτέλεσμα να σπάσει η πρωτόδικη ισόβια κάθειρξη. Τελικώς, στον Στεφανάκη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ερήμην καταδικάστηκε και η αδελφή της 23χρονης, με την οποία ο καταδικασθείς διατηρούσε παράλληλο ερωτικό δεσμό για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας. Το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της επέβαλε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με τριετή αναστολή.