X

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον “μαύρο” Σαρωνικό

Τι ζητά από τον ανακριτή ο Εισαγγελέας Πειραιά για την οικολογική καταστροφή, τους υπευθύνους και τις συνέπειες της.

Ant1news

Του Κώστα Τάτση

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό, άσκησε το απόγευμα της Παρασκευής η Εισαγγελία Πειραιά.

Συγκεκριμένα ασκήθηκε ποινική δίωξη για πρόκληση ναυαγίου και θαλάσσιας ρύπανσης από αμέλεια. Σύμφωνα, όμως, με το νόμο 1650/86 η δίωξη έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης ανέθεσε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει μέσα από καταθέσεις, έγγραφα, μαρτυρίες και στοιχεία να καταλήξει στα αίτια της οικολογικής καταστροφής και τους υπεύθυνους για το «έγκλημα» στον Σαρωνικό.

Τεράστια είναι εν τω μεταξύ η προσπάθεια απορρύπανσης της ακτογραμμής στα νότια παράλια της Αττικής, αλλά και στην περιοχή των Σεληνίων Σαλαμίνας, περιοχές για τις οποίες εκδόθηκε απαγόρευση κολύμβησης απο το Υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα το μεσημέρι, βάσει εντολών του Αλέξη Τσίπρα, η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε διερεύνηση ευθυνών και αφαίρεση αρμοδιοτήτων απο υπηρεσία του ΥΕΝ, που εμπλέκεται στην έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.