X

Δια βίου αφαίρεση διπλώματος σε μεθυσμένους οδηγούς

Το σενάριο για τις ποινές που προωθεί η κυβέρνηση γνωστοποίησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ant1news

Τις υπό διαβούλευση νομοθετικής πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με την αυστηροποίηση του πλέγματος διοικητικών κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος, παρουσίασε χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά τη συνάντηση που είχε με τις χαροκαμένες μαυροφορεμένες μητέρες, που συγκεντρώθηκαν χθες στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, μεταξύ των ρυθμίσεων που προωθούνται περιλαμβάνεται η διά βίου αφαίρεση της άδειας οδήγησης σε μεθυσμένους οδηγούς, που έχουν συλληφθεί για τον ίδιο λόγο για δεύτερη φορά.

Εξετάζεται, επιπλέον, η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μακρό χρονικό διάστημα, σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του ΚΟΚ από τον ίδιο οδηγό, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Παράλληλα, κ. Κοντονής επισήμανε ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.