X

Αντιδράσεις για τη δικαστική απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή

Πολιτική διαμάχη προκάλεσε το δεύτερο «όχι» των δικαστικών. Η αιτιολόγηση του Εισαγγελέα και η δήλωση του δικηγόρου της Ηριάννας.

Ant1news

Αντιδράσεις που φτάνουν μέχρι το πολιτικό επίπεδο προκάλεσε η απόρριψη του αιτήματος για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Αρχικά δημιουργήθηκε ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα, από αλληλέγγυους που πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, φωνάζοντας συνθήματα στο άκουσμα της απόφασης. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, τους απώθησαν άμεσα.

Προηγουμένως ο Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος για την αναστολή της ποινής μέχρι το Εφετείο, που θα αποφασίσει για την ίδια την ποινή.

«Το ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το διδακτορικό της, είναι μία θλιβερή δυσχέρεια αλλά όχι ανυπέρβλητη», σημείωσε ο Γ.Γεράκης.

Δεν μπορεί να αποτελέσει υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη εφόσον υπάρχει θεραπεία με την αναζήτηση παρατάσεως», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

«Το τραύμα στο κράτος δικαίου σήμερα δεν επουλώθηκε. Η Ηριάννα παραμένει στη φυλακή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με το ίδιο σθένος και την ίδια πεποίθηση ότι στο τέλος η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει και η Ηριάννα θα αποδοθεί ελεύθερη στην κοινωνία» τόνισε μεταξύ από την πλευρά του ο συνήγορος της Ηριάννας, Θοδωρής Μαντάς.

«Η σημερινή απόφαση κλείνει οριστικά την πόρτα στην Ηριάννα για να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, για να επιστρέψει στην αληθινή ζωή. Ο χρόνος κατά τον οποίο η Ηριάννα θα παραμείνει στη φυλακή δημιουργεί κατ’ απόλυτο ρεπό αποκλεισμό από κάθε πανεπιστημιακή και ακαδημαϊκή προοπτική γι’ αυτή τη νέα κοπέλα, γι’ αυτή τη νέα επιστήμονα» πρόσθεσε.

Αντίδραση υπήρξε και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονή, ο οποίος σημείωσε:

«Δεν χρειάζεται να επαναλάβω όσα είχα δηλώσει κατά την έκδοση της πρώτης απόφασης περί της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντων. Όσα είχα αναφέρει ισχύουν. Το Δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του.

Καλώ σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία τους πάντες αυτές τις ώρες».

«Πες μου Κυρ-εισαγγελέα (Γεράκη):

Πότε κοιμήθηκες πιο ανάλαφρα ;

Όταν αναβλήθηκε η δίκη για τη Siemens επειδή δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα ή σήμερα που κράτησες στη φυλακή την Ηριάννα και τον Περικλή;;;;;;;;», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. 

 

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του άφησε αιχμές κατά των δικαστών, ενώ το ΚΚΕ στη δική του ανακοίνωση στράφηκε κατά της κυβέρνησης.