X

Κομβικός “Πυρήνας” ο 29χρονος με τα τρομοδέματα

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον 29χρονο. Ετοίμαζε και νέα θεαματικά χτυπήματα. Πως συνδέεται με τη Πόλα Ρούπα.

Ant1news

Ως μέλος της οργάνωσης, «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», στην οποία εντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, κατηγορείται ο 29χρονος που συνελήφθη μετά από ένταλμα του Εφέτη Ειδικού ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Ο κατηγορούμενος στον οποίο αποδίδεται η επίθεση με παγιδευμένο φάκελο στον πρώην Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, αλλά και η αποστολή τρομοδεμάτων προς ευρωπαίους αξιωματούχους που  εντοπίστηκαν στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου τον περασμένο Μάρτιο οδηγήθηκε συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Στο προαύλιο των δικαστηρίων ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης.

Νωρίτερα, ο συλληφθείς είχε μεταχθεί στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο  που οδήγησε στη σύλληψη, ο 29χρονος φέρεται ότι:

-ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατασκεύασε και απέστειλε σε φάκελο τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στον Λουκά Παπαδήμο με σκοπό να τον σκοτώσει,

-όμως τελικά ο στόχος του δεν επετεύχθη εξαιτίας λανθασμένης αναλογίας της εκρηκτικής ύλης και την έγκαιρης παροχής ιατρικής βοήθειας στους τραυματίες.

Παράλληλα, φέρεται ως το άτομο που κατασκεύασε και ταχυδρόμησε προς διάφορους παραλήπτες τα τρομοδέματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα όπλα, τις εκρηκτικές ύλες, τα υλικά κατασκευής βομβών και τα άλλα ευρήματα που μετέφερε ο κατηγορούμενος σε ταξιδιωτικούς σάκους και σε σακούλα απορριμμάτων κατά τη στιγμή της σύλληψής του.

Με βάση τα νέα στοιχεία αντιμετωπίζει νέες βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν σειρά ενεργειών που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας και αφορούν:

 

 

-Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

-Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και

-Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.

Επιπλέον αντιμετωπίζει και κατηγορίες για:

-Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων

-Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα και

-Διακίνηση ναρκωτικών              

Μετά την άσκηση της νέας ποινικής δίωξης ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, προκειμένου να εξετασθεί από τους γιατρούς, καθώς κατά τη σύλληψή του τραυματίστηκε στο πόδι, όπως λέει από τους αστυνομικούς. 

 

Ετοίμαζε κι άλλα χτυπήματα

Ο άνθρωπος με τα οκτώ πρόσωπα θεωρείται από την αστυνομία  ως ύποπτος για την προετοιμασία νέων επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να διασυνδέεται με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο Επαναστατικός Αγώνας και η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

 Και αυτό, γιατί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα ονόματα στις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του αναφέρονται σε ιδιόχειρες σημειώσεις που είχαν βρεθεί σε κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα.  

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν ήδη εξονυχιστικά τον φορητό υπολογιστή του κατηγορουμένου για να δουν εάν είχε σχέδια νέων επιθέσεων και αν διατηρεί αρχεία με πρόσωπα που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Στο στόχαστρο τους είναι και τρία κινητά τηλέφωνα αλλά και πέντε κάρτες μνήμης που βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη σύλληψη αλλά και μέσα στο διαμέρισμα του.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.