X

Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Στην δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία την φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του. Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας.

Ant1news

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο 58χρονος δολοφόνος της άτυχης Δώρας Ζέμπερη που ομολόγησε ότι τον σκότωσε την 32χρονη εφοριακό στο Β' νεκροταφείο, μετά την προθεσμία που πήρε την περασμένη Τετάρτη.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Εν τω μεταξύ, στην δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία την φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του δολοφόνου της 32χρονης εφοριακού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του 58χρονου, δίνοναι στην δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τον Εμμανούλη Εσσατζανιάν - Σοροπίδη, του Γρηγορίου και της Σταυρούλας, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 3-1-1959, στη Νέα Ιωνία.

 

Η ομολογία του έχει προκαλέσει σοκ, καθώς με κυνικό τρόπο ο δολοφόνος της εφοριακού είπε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς "την σκότωσα και μετά πούλησα το κινητό της για να πάρω πρέζα". 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του 58χρονου είπε ότι ο πελάτης του δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. «Πήγε να κλέψει μια τσάντα και μετά από πάλη κατέληξε σε ανθρωποκτονία» υποστήριξε.

Ανέφερε, επίσης, ότι την ώρα της δολοφονίας ο 58χρονος βρισκόταν σε στερητικό σύνδρομο και πως η ομολογία του δόθηκε χωρίς την παρουσία Συνηγόρου.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Τετάρτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων επικράτησε ένταση την ώρα που ο Εμμανουήλ Εσσατζανιάν-Σοροπίδης οδηγούνταν στο γραφείο του ανακριτή, αλλά και όταν βγήκε από το γραφείο. Συγγενείς της Δώρας αλλά και πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων επιτέθηκαν και παρά τον κλοιό που είχαν στήσει γύρω του οι αστυνομικοί, ξυλοκόπησαν άγρια τον κατηγορούμενο.