X

Νωρίτερα στον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Επέστρεψε στις φυλακές ο ισοβίτης της "17 Νοέμβρη", μετά τη διήμερη άδειά του, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, εντός και εκτός συνόρων.

Ant1news

Μιάμιση ώρα νωρίτερα από τη λήξη της 48ώρης άδειάς του επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Το «πιστόλι» της «17 Νοέμβρη» , έφτασε στις 10:30, αντί για τις 12:00 που έληγε η άδειά του, στον Κορυδαλλό, συνοδευόμενος από τον γιο του, Έκτορα και της σύντροφό του Αγγελική Σωτηροπούλου.

Να σημειωθεί ότι με την παρέλευση 60 ημερών, θα έχει το δικαίωμα να καταθέσει νέο αίτημα χορήγησης άδειας.Μάλιστα, ερωτηθείς από τον ΑΝΤ1 και την Δώρα Βογιατζάκη, αν "θα τα πούμε σε 60 μέρες", ο Δημήτρης Κουφοντίνας απάντησε καταφατικά.

Η διήμερη άδεια του ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν η πρώτη που έλαβε μετά από οκτώ χρόνια κράτησης και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων. 

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ Αμερικανοί, Βρετανοί και Τούρκοι δεν έκρυψαν την οργή τους. Οι αντιδράσεις γνωστοποιήθηκαν με τις αναρτήσεις στο Twitter των πρέσβεων Τζέφρι Πάιατ και Κέιτ Σμιθ και την ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, αλλά και του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ

 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο Κώστας Μπακογιάννης, γιός του δολοφονημένου - από τον «φαρμακοχέρη» της «17 Νοέμβρη» - Παύλου Μπακογιάννη.

Σχολιάζοντας την άδεια που χορηγήθηκε στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια τρομοκράτη και φερόμενο ως υπαρχηγό της οργάνωσης, ο Κώστας Μπακογιάννης, εξέφρασε την οργή του, λέγοντας χαρακτηριστικά «στην αρχή έπαθα σοκ. Λέω δεν είναι δυνατόν, δεν  μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, διότι κάτι τέτοιο ξεπερνάει την πραγματικότητα».

 

Σχολιάζοντας την παρουσία και τον λόγο του Κώστα Μπακογιάννη, που επίσης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «κατάθεση ψυχής» και για «προσβολή στην μνήμη των θυμάτων», με την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν καταδίκασε πολιτικά την απόφαση για χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, αλλά και ότι άλλαξε τον νόμο. «Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε 18 χρόνια κάθειρξη, προκειμένου κάποιος να μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμα στην άδεια. Η κυβέρνηση το έκανε οκτώ χρόνια», σημείωσε.

Φανερά συγκινημένη η Αλεξία Μπακογιάννη, κόρη του Παύλου Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε από την «17Ν», περιέγραψε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” τα συναισθήματά της όταν είδε τον Κουφοντίνα να βγαίνει από την φυλακή. «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Δυστυχώς όλη αυτή η διαδικασία το βασικό πράγμα που κάνει είναι ότι αναβιώνει έναν απίστευτο εφιάλτη», ανέφερε.

Υποκριτική χαρακτήρισε την στάση της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη χορήγηση 48ωρης άδειας στον εκτελεστή της “17Ν”, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη. «Επιτίθενται στην Κυβέρνηση για μία πράξη η οποία δεν είναι πολιτική», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως είναι “χειροβομβίδα” στους Θεσμούς να λένε ότι η Κυβέρνηση τοποθέτησε Εισαγγελέα.

Προσπάθεια να παραπλανήσει την ελληνική κοινωνία, στον απόηχο των αντιδράσεων με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη η Κυβέρνηση μετά τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καταλόγισε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή.