X

“Φωλιά” Τούρκων εξτρεμιστών στην Αθήνα

Στη δικαιοσύνη οδηγούνται τα 9 άτομα που συνελήφθησαν. Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μετά από έφοδο σε τρία διαμερίσματα. Ετοίμαζαν επίθεση κατά του Ερντογάν;

Ant1news

Στη δικαιοσύνη οδηγούνται την Τετάρτη οι εννιά Τούρκοι υπήκοοι, 8 άνδρες και μια γυναίκα, που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα. Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων. 

Μάλιστα, σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση του ταχύπλοου που είχε κατασχεθεί στις Οινούσες τον Ιούλιο του 2013, γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία και συγκεκριμένα για την οργάνωση DHKP-C. 

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ. 

Ετοίμαζαν βόμβες 

Στα τρία διαμερίσματα που έγιναν το πρωί οι συλλήψεις των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. 

 

Οι ύποπτοι είχαν νοικιάσει δυο διαμερίσματα σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους στον Νέο Κόσμο στις οδούς Σπινθάρου και Μπαμπανού και ένα τρίτο στη Θησέως στην Καλλιθέα.  

Τα μέλη της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης διέμεναν ανά τρεις σε πυκνοκατοικημένα σημεία για να περνούν απαρατήρητοι, αλλά και για να μπορέσουν να διαφύγουν σε περίπτωση που αποκαλυφθούν.

Υπολόγιζαν όμως χωρίς την αντιτρομοκρατική, καθώς άνδρες της Υπηρεσίας έπιασαν τους τρομοκράτες στον ύπνο. Ορισμένοι προσπάθησαν την τελευταία στιγμή να πετάξουν κάποια αντικείμενα από το παράθυρο. Μάλιστα, χρειάστηκε επέμβαση πυροσβεστών για να συγκεντρωθούν τα υλικά που προσπάθησαν να ξεφορτωθούν.

 

Φώναζαν “κάτω ο φασισμός…” 

Οι αστυνομικοί έψαξαν ως και σε κάδους γύρω απ’ τα σπίτια, ενώ  την ώρα της σύλληψης φώναζαν σε σπαστά ελληνικά κάτω ο φασισμός. 

Η υπόθεση εγείρει πολλά ερωτηματικά για τους 8 Τουρκους συλληφθέντες και ενώ σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Οι αντιτρομοκρατική στηρίζει πολλά στα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν από τους υπολογιστές τα USB και τα κινητά των εννέα.