X

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Κατηγορείται για μη καταβολή εισφορών άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Τι απαντά ο ίδιος.

Ant1news

Στη σύλληψη του πρώην προέδρου του ΟΑΣΘ, Χρήστου Στεφανίδη για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών στον Ε.Φ.Κ.Α., προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

To ύψος της οφειλής ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.349.409,33 ευρώ. Το ποσό φαίνεται να συνδέεται με εισφορές που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2017. Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού οδηγήθηκε με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Για τη σύλληψη του για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών στον Ε.Φ.Κ.Α, μίλησε στο thestival.gr ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

"Από τη στιγμή που έφυγα από τον ΟΑΣΘ, το δημόσιο με όφειλε και με οφείλει 130 εκατομμύρια ευρώ. Άμα τα είχε δώσει και ήταν συνεπές δεν θα υπήρχε καμία οφειλή από τον ΟΑΣΘ. Παρόλα αυτά για αυτό το μήνα, είχα πληρώσει το 50% τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με το νόμο και έκανα συγχρόνως ένσταση για να δικαιολογηθώ, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω ολόκληρη την οφειλή. Ακόμα δεν προσδιορίστηκε η ημερομηνία της εκδίκασης της ενστάσεως και ήρθαν χθες και με συνέλαβαν", τόνισε ο κ. Στεφανιδής.

Εςπισήμανε ακόμα και την οφειλή του υπουργείου Μεταφορών για την κάλυψη της διαφοράς του ΦΠΑ, η οποία είχε αποφασιστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και όπως είπε δεν καταβλήθηκε στον ΟΑΣΘ . "Δεν μας καταβλήθηκε καν η διαφορά από το ΦΠΑ, η οποία ανέρχεται στα 12.5 εκατομμύρια ευρώ", τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ.