X

Παπαγγελόπουλος: έρχεται νέος νόμος για το πόθεν έσχες

Με πυρά κατά των δικαστών, ο Αν. Υπ. Δικαιοσύνης προαναγγέλλει νέα ρύθμιση, μετά την απόφαση του ΣτΕ. Νέες βολές απο τον Κοντονή.

Ant1news

Νέο νόμο για το πόθεν έσχες προαναγγέλλει μέσω δήλωσής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αν. Υπ. Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στον απόηχο των «μηνυμάτων» Μαξίμου και Σταύρου Κοντονή προς τους δικαστές, μετά την ακύρωση από την Ολομέλεια του ΣτΕ όλης της Υπουργικής Απόφασης για τις δηλώσεις πόθεν έσχες, ο κ. Παπαγγελόπουλος, αφού κάνει λόγο για «αυτοτραυματισμό» της Δικαιοσύνης (προφανώς λόγω της κόντρας δικαστών - Κυβέρνησης που σοβεί και κορυφώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες), δηλώνει χαρακτηριστικά, «ως πρώην εισαγγελέας θέλω να διευκρινίσω ότι όταν η Δικαιοσύνη πληγώνεται ιδίως όταν αυτοτραυματίζεται, πονάω και ματώνω μαζί της.

Ως απλός σκεπτόμενος πολίτης πάντα έχω κατά νου ότι σε όλες τις θρησκείες και σε όλα τα φιλοσοφικά ρεύματα η μάχη μεταξύ καλού και κακού είναι υπαρκτή και είναι αέναη.

Ως αρμόδιος υπουργός κατά της Διαφθοράς δηλώνω ότι η κυβέρνηση μετά τις γιορτές θα νομοθετήσει για το "πόθεν έσχες" και θα λύσει όλα τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο.

 

Στην μάχη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή θα αποκαλυφθούν πολλά και για πολλούς». 

Κοντονής: Πρόβλημα θεσμικής τάξης οι προσφυγές των δικαστών

Συνεχίζοντας τις σκληρές δηλώσεις έναντι των δικαστών, ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας το μεσημέρι στην Βουλή, είπε, μεταξύ άλλων, «υπάρχει πρόβλημα θεσμικής τάξεως να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ΣτΕ για υπόθεση που αφορά τους ίδιους. Είναι δυνατόν ο κρίνων να είναι και ο κρινόμενος;», ενώ απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για έντονο θεσμικό πρόβλημα της εν λόγω διαδικασίας.