X

“Αναβολή” στην απόφαση για τον Τούρκο αξιωματικό

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για ακύρωση της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Ant1news

Μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η έκδοση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επί του αιτήματος του Δημοσίου για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία ζητείται να «παγώσει» η απόφαση της επιτροπής Ασύλου που χορήγησε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία.

Στη σαραντάλεπτη διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι του ελληνικού δημοσίου υποστήριξαν πως πρέπει να ανασταλεί η χορήγηση άσυλου στον τούρκο αξιωματικό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αφού, όπως υποστήριξαν, κινδυνεύουν να διαταραχθούν οι σχέσεις με την Τουρκία.

Ο τελικός λόγος για την αίτηση της ακύρωσης ανήκει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς είτε η κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας απόφασης εκδοθεί.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.